Haberler

Dünya Güreş Şampiyonası, Özbekistan'da Başlıyor

Milli güreşçilerin altın madalya için mindere çıkacağı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası başlıyor.

Milli güreşçilerin altın madalya için mindere çıkacağı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası başlıyor.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonası, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yarın başlıyor. İlk olarak serbest stil güreşçilerin mindere çıkacağı organizasyonda daha sonra sırasıyla Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı ve A Milli Grekoromen Güreş Takımı boy gösterecek.

YERLİKAYA: "TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Milli güreşçilerin Ankara'da ve İstanbul'da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, sporcuların fiziksel ve ruhsal olarak şampiyonaya hazır olduklarını söyledi.

Yerlikaya, Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi toplam 21 sporcunun temsil edeceğini vurgulayarak, "İşimizin zor olduğunun farkındayız. Bütün sporcularımız madalya alabilecek durumdalar. Favori olarak mindere çıkacak birçok sporcumuz var. Rakam vermek doğru olmaz ama birçok sıklette madalya umudumuz var. Şampiyona boyunca Türk milletinin desteğini ve dualarını bekliyoruz" dedi.

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda ay-yıldızlı mayoyu giyecek milli güreşçiler ve kiloları şu şekilde:

Serbest Stil: "Ahmet Peker (57), Münir Recep Aktaş (61), Mustafa Kaya (65), Yakup Gör (70), Soner Demirtaş (74), Selim Yaşar (86), Şamil Erdoğan (97), Taha Akgül (125)

Büyük Kadınlar: "Evin Demirhan (48), Merve Kenger (53), Elif Jale Yeşilırmak (58), Buse Tosun (63), Yasemin Adar (75)

Grekoromen Stil: "Fatih Üçüncü (59), Atakan Yüksel (66), Yunus Özel (71), Şeref Tüfenk (75), Selçuk Çebi (80), Metehan Başar (85), Cenk İldem (98), Rıza Kayaalp (130)" - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamza Yerlikaya Özbekistan İstanbul Taşkent Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title