Haberler

"Drogba G.saray'a Gelmeye Hazırdı"

Röportaj.Hilmi SEVER twitter.com/hilmisever Türkiye'ye gelen bir çok yabancı futbolcu da olduğu gibi Orduspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Jean-Jacques Gosso da ilk röportajını Sporx'e verdi.

Röportaj: Hilmi SEVER

twitter.com/hilmisever

Türkiye'ye gelen bir çok yabancı futbolcu da olduğu gibi Ordu spor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Jean-Jacques Gosso da ilk röportajını Sporx'e verdi. Editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtlayan başarılı oyuncu ile Türkiye izlenimlerini, yıldızlarla dolu olan Fildişi Sahili Milli Takımı'nı, Afrika takımının yıldız oyuncuları, Drogba, Keita, Eboue ve Zokora'yı konuştuk.

Drogba'nın Galatasaray'a gelmeye hazır olduğunu ancak bu transferin son anda gerçekleşmediğini söyleyen Gosso, Drogba'nın Türkiye'ye gelmesi için elinden geleni yapacağını belirterek müjdeyi verdi.

Galatasaray'ın yeni transferi Eboue ile ilgili bilmediklerinizi de bu röportajda bulacaksınız.

Şimdi Gosso ile gerçekleştirdiğimiz röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz:

-İlk olarak Ordu şehriyle sorularımıza başlayalım. Ordu'yu nasıl buldun?

"Ordu kendi halinde küçük bir şehir, ben de sakinliği sevdiğim için şehre çok çabuk alıştım. Ordu halkı çok cana yakın ve bana da büyük sevgi gösteriyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Bu nedenle alışma sürecim çok kısa sürdü."

-Süper Lig'de 3 maça çıktın. İlk izlenimlerin neler?

"Süper Lig'e genel olarak baktığınız zaman kaliteli bir lig olduğunu görürsünüz, bu nedenle Türkiye Ligi'ni tercih ettim. Burada top oynadıkça bunu bir kez daha gördüm. Birbirinden kaliteli oyuncular var."

-İlk maçta şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe'ye karşı oynadın. Nasıl bir karşılaşmaydı, neler hissettin?

"Fenerbahçe bu ülkenin en büyük takımlarından biri. Seyircisiz oynamak çok garip bir duyguydu. Bu bizim için küçük bir avantaj oluşturdu. Ama büyük bir statta herkes taraftar önünde oynamak ister. Fenerbahçe'ye karşı iyi de futbol oynadık ama ne yazık ki istediğimiz sonucu alamadık. O karşılşmada galibiyeti hakettiğimizi düşünüyorum. Her maça aynı istek ve ciddiyetle hazırlanıyoruz."

-Türk Futbolu ile ilgili Ordu spor'da transferinden önce düşüncelerin nelerdi?

"Türk futbolunu daha önceden tanıyordum. Fildişi Sahili Milli Takımı olarak, Türk Milli Takımı ile İzmir'de bir maç yapmıştık ve 1-1 berabere kalmıştık. O büyük statta Türk seyircisinin ne kadar ateşli olduğunu görmüştüm. Kafamda hiç bir kötü imaj yoktu. Futbolu seven ve futbolun geliştiği bir ülke. Daha önce ne düşünüyorsam, gelince de onlarla karşılaştım. Burada olduğum için çok mutluyum."

"MONACO ASLA DÜŞMEZ DÜŞÜNCESİ VARDI"

-Monaco'dan Ordu spor'a transfer oldun. Monaco Fransa'nın en köklü kulüplerinden bir tanesi ancak geçtiğimiz sezon ikinci lige düştüler. Bunu neye bağlıyorsun?

"Monaco çok büyük bir takım. Neden düştüğü konusu oldukça karmaşık. Ama gördüğüm kadarıyla herkeste şu düşünce vardı; 'Monaco asla düşmez'. Ama Arjantin'de River Plate de düştü. Futbolun bir başka güzelliği de bu. Hiç olmayacağını düşündüğünüz şeylerin birden olması. Monaco'yu düşüren sebep aşırı rahatlıktı. Bazı oyuncular da gereken sorumluluğu almadı ve Monaco düştü. Bu nedenle çok üzgünüm ama Monaco büyük bir takım ve yine birinci ligdeki yerini alacaktır."

"PINO HAYRAN OLDUĞUM BİR OYUNCU"

-Monaco'da eski Galatasaraylı Juan Pablo Pino ile birlikte oynadın. Pino'yu bir de senden dinlesek...

"Pino'yu çok yakından tanıyorum, birlikte futbol oynadık. Çok büyük bir yetenek, benim de hayran olduğum bir oyuncu. Galatasaray'da neden beklenenin olmadığını bilemiyorum ama Pino'nun büyük bir oyuncu olduğunu rahat bir şekilde söyleyebilirim. Tabi olaya şu açıdan da bakmak lazım, sonuçta Pino tek başına kurtarıcı değil. Galatasaray geçtiğimiz sezon tüm takım olarak kötüydü. Belki Galatasaray iyi bir durumda olsaydı Pino da çok farklı bir durumda olabilirdi. Kısa vadede çok büyük işler beklenmesi de olumsuz etki yaratmış olabilir."

-Pino sezon başında Ordu spor'un da gündemine geldi. Belki beraber de oynayabilirdiniz ama şu anda Katar'da.

"Pino geleceği çok parlak bir oyuncu. Ordu spor'a transfer olsaydı bizim için de iyi olurdu, Pino ile oynamak her zaman keyifli olur."

"SAHADA HİÇBİR ŞEYİ GÖZÜM GÖRMEZ"

-Ligimizde seni gördüğüm için mutlu olan futbolseverlerden biriyim. Çok çalışkan ve güçlü bir oyuncusun. Türk futbolseverler için kendinden biraz bahseder misin?

"Hem ofansta hem de defansta önemli özelliklerim var. Günümüz futbolu da iki yönünüzün de iyi olmasını gerektiriyor, tek yönü iyi olan oyuncular da pek kalmadı. Savaşçı yapım var ve takımın için tüm gücümü sahaya koyarım. Sahaya çıktığımda hiç bir şeyi gözüm görmez, yalnızca takımımın galibiyetini düşünürüm."

"FİLDİŞİ'NDEN SÜRPRİZLER BEKLEYİN"

-Fildişi Sahili çok renkli ve güçlü bir milli takım. Kadroda çok önemli yıldızlar bulunuyor ve sizden hep daha büyük işler bekleniyor ancak şu ana kadar o patlamayı gerçekleştirebilmiş değilsiniz...

"Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız, Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda forma şansı bulamasam da kadroda yer aldım. Herkesin beklediği sounçları alamadığımızı biliyoruz ama Fildişi'nden sürprizleri bekleyin, takım oyununu daha iyi oturttuğumuz takdirde ilerideki turnuvalarda çok büyük işlere imza atacağımıza eminiz. Teknik direktörümüz de François Zahoui oldu. Hocamız takım oyunu üzerine bir felsefe oturtmaya çalışıyor. Bunun yakında olumlu getirilerini elde edeceğiz."

"DROGBA HERKESE ÖRNEK OLUYOR"

-Fildişi Sahili denilince akla gelen ilk isim Didier Drogba. Drogba'yı senden dinleyebilir miyiz?

"Ben size iki tane Didier'den bahsedeceğim. Birinci Didier futbolun dışında benim iyi tanıdığım Didier. Çok iyi, herkese yardım eden ve ülkemizin adını fazlasıyla duyuran bir insan. Ülkemizde bir çok kişi onu örnek alıyor. Fildişi Sahili için onun değeri çok büyük.

Futbolcu Didier'i herkes yakından tanıyor zaten. Müthiş bir futbolcu ve çok iyi bir kaptan. Milli takımımızda inanılmaz bir rol üstleniyor, herkese örnek oluyor, zor anlarda sahne alıp golünü atıp, takımı kurtarıyor."

"DROGBA'NIN GELMESİ İÇİN ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM"

-Drogba'nın adı uzun süre Galatasaray ile birlikte anıldı ancak bu transfer gerçekleşmedi...

"Evet bu sezon onun transferi çok sık gündeme geldi ancak transferi gerçekleşmedi. Türk futbolseverlere şunun sözünü verebilirim; bir arkadaşı olarak önümüzdeki sezon Didier'in Türkiye'ye gelmesi için elimden gelen tüm baskıyı yapacağım. Çünkü burada çok kaliteli ve güzel bir lig var."

"DROGBA G.SARAY'A GELMEK İSTİYOrdu"

-Transfer haberlerinin yoğun olduğu günlerde Drogba ile görüştün mü?

"O dönem yoğun bir telefon trafiğimiz olmadı ama bana Chelsea'de sıkıntılar yaşadığını ve Türkiye'ye gelmek istediğini söylüyordu. Didier, Galatasaray'a gelmeye çok yakındı ama sanırım kulüpler arası görüşmelerde maddi sorunlar yaşandı. Bu sezon transferi gerçekleşmedi ama önümüzdeki transfer döneminde onun Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum. Didier'e, Türkiye'ye ile ilgili gerekli olumlu tüm referansları vereceğim."

"KEITA TÜRKİYE'DE DERİN İZLER BIRAKMIŞ"

-Drogba gelmedi ama Galatasaray'da daha önce Fildişili Keita ve bu sezon da Ebuoe forma giyiyor.

"Keita, Türkiye'de çok mutlu olduğunu söylüyordu. Gördüğüm kadarıyla da Galatasaray taraftarında derin bir iz bırakmış. Eboue ile de konuşuyorum, o da çok mutlu."

-Trabzon spor'da da bir başka Fildişili oyuncu Zokora forma giyiyor. Zokora ile milli takımda rekabetiniz söz konusu...

"Zokora ile aynı pozisyonda oynuyoruz. Onun tecrübesine büyük saygı duyuyorum. Aramızda bir rekabet var ama bu milli takımın iyiliği için oluyor. Zaman zaman yanyana da oynuyoruz."

"TAKIMIN EN NEŞELİ İSMİ EBOUE"

-Fildişi Sahili Milli Takımının en neşeli ismi kim?

"Kesinlikle Eboue. O tüm takımın neşe kaynağıdır. En sıkıntılı anlarda bile tüm takımı güldermeyi başarır. Eboue'yi bu konuda tek geçiyorum. Maç içinde bile bir bakışı bile tüm takımı güldürmeye yetiyor."

-O zaman Galatasaray'a da neşe getirecektir...

"O da Galatasaray'da çok mutlu, zaman ilerledikçe yeni takımına daha çok ısınacaktır ve aynı şeyleri orada da yapacaktır. Eboue mükemmel bir insan."

-Bugüne kadar birlikte oynadığın en iyi futbolcu kimdi?

"Kesinlikle bu sorunun cevabı Didier Drogba'dır. Bir diğeri de Real Madrid'de oynayan Mamadou Diarra'dır."

-İmza töreninde Pascal Nouma'nın da yanında olduğu doğru mu?

"Evet menajerimin arkadaşı ve imza törenimde bu nedenle yanımdaydı."

-Bu sezon Ordu spor için başarı ne olur?

"Süper Lig'e yeni çıkan bir takım olduğumuz için öncelikle gerçekçi olmamız gerekiyor. Bu takımın öncelikle ligde kalması gerekiyor. Bunu başardıktan sonra diğer sonuçlar bizim için artı olacaktır. Gelecek sezonlarda ise hedefimiz yükselecektir."

-Türkiye'de en sevdiğin şey ne?

"Türk yemeklerini çok seviyorum. Müthiş yemekleriniz var."

"SAÇLARIMI DEĞİŞTİREMEM ÇÜNKÜ..."

-İlginç bir saç stilin var, ilerleyen dönemde senden daha ilginç saç stilleri görebilir miyiz?

"Saç stilim böyle iyi, değiştirmeyi düşünmüyorum. Eşim beni böyle seviyor, değiştirirsem terkeder, gider."

-En sevdiğin müzik türü ne?

"Hip-hop ve dini müzikleri seviyorum."

-Dünyanın en güzel şehri hangisi?

"New York."

-En sevdiğin araba markası hangisi?

"Bentley. Çünkü çok rahat bir araba."

"TÜRKİYE'NİN EN YETENEKLİ FUTBOLCUSU ALEX"

-Türkiye'deki en yetenekli oyuncu kim?

"Süper Lig'in en yetenekli oyuncusu Alex. Pas vermesi ve oyun zekasıyla müthiş bir oyuncu."

-Ne tarz giyenmeyi seversin?

"Benim için markadan çok, stil önemli. Rahat, spor kıyafetler giymeyi seviyorum."

-Son olarak Orduspor taraftarına mesajını sormak istiyorum...

"Ordu'ya geldiğim günden beri ne kadar ateşli bir taraftara sahip olduğumuzu gördüm. Son maçımızda yer yer boşluklar vardı, stadımızı tıklım tıklım dolu görmek istiyoruz. Bizi her türlü sonuçta desteklemelerini bekliyoruz. İyi ve kötü günde yanımızda olduklarını hissetmek istiyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title