Haberler

Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası Yarın Başlıyor

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 4. Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’nın bugün tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 4. Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası'nın bugün tanıtım toplantısı yapıldı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılan toplantıda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, Türkiye Tekerlekli Sandalye Milli Takımı Kaptanı Özgür Gürbulak, ABD Milli Takımı Kaptanı Matthew Scott ile Kanada Milli Takımı Kaptanı Bo Hadges de yer aldı. Türkiye'de uzun yıllar tekerlekli sandalye basketbolunun gelişimi için çalışan ve 17 Ağustos 1999'da depremde hayatını kaybeden Dr. Hans Joschim Trawinski anısına bu yıl 6.'sı düzenlenen turnuva Perşembe günü başlayacak ve Cumartesi gününe kadar devam edecek. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, İspanya, Kanada ve İtalya şampiyon olmak için ter dökecek.

BAŞKAN ŞEREFHAN: "DÜNYADA YAPILAN EN ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Dr. Trawinski Turnuvası'nın 6 ülkenin katılımıyla dünyada yapılan en önemli özel tekerlekli sandalye basketbol turnuvası olduğunu belirterek, "Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı ve Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı başkanlığının işbirliği ile yapılmaktadır. Bu organizasyon, Güney Kore'deki Dünya Kupası öncesinde çok önemli bir hazırlık turnuvası olacak. Dr. Trawainski'nin adını böyle bir turnuvayla yaşattığımız için gururluyuz" diye konuştu.

KAPTAN GÜRBULAK: "DÜNYA KUPASI ÖNCESİ YAPABİLECEKLERİMİZİ GÖRECEĞİZ"

Türkiye Tekerlekli Sandalye Milli Takımı Kaptanı Özgür Gürbulak, Dünya Kupası öncesi önemli bir turnuvada mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Dünya Kupası öncesinde kendi açıklarımızı ve yapabileceklerimizi göreceğiz. Turnuvada mücadele edecek bütün takımlara 'hoş geldin' diyoruz. Umarım takım arkadaşlarımızla çok iyi bir turnuva geçiririz" diye konuştu.

ABD Milli Takımı Kaptanı Scott ise Türkiye'ye hayran kaldığını ve turnuvaya katılacak rakiplerine başarılar dilediğini söyledi.

Kanada Milli Takım Kaptanı Hadges de Türkiye'de olmanın Kanada Milli Takımı için güzel bir şans olduğunu ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yavuz Kocaömer Gürbulak Türkiye Kanada Spor Haberler

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın! Dumanlar bir anda çevreyi sardı

Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın! Dumanlar bir anda çevreyi sardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title