Haberler

Doktorların Yürüyemezsin Dediği Milli Sporcu Avrupa Şampiyonası'nda

Geçirdiği elim kaza sonucunda, doktorların ’Bir daha yürüyemezsin’ dediği Milaslı milli judocu Tayfun Tuna, dünya şampiyonluğuna aday oldu.

Geçirdiği elim kaza sonucunda, doktorların 'Bir daha yürüyemezsin' dediği Milaslı milli judocu Tayfun Tuna, dünya şampiyonluğuna aday oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği kazada, Güllük'te fırtınadaki teknesinin halatını çekmek isterken, 2 metre yükseklikten sert kayaya düşen ve omurgasını kıran milli judocu Tayfun Tuna'ya doktorlar 'Bir daha yürüyemezsin' demişti. Geçirdiği kaza sonrasında 3 ay boyunca yatağa bağlı yaşayan ve yürüyemeyen Tuna, kendi imkanlarıyla tekrar ayağa kalkarak zoru başardı. Tuna şimdi ise dünya şampiyonluğuna aday oldu.

Hırvatistan'ın Poreç şehrinde 23-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Judo Şampiyonası'na Türkiye, 22 milli judocuyla katılacak. Milas'ı ve ülkemizi Avrupa Judo Şampiyonası'nda 40 yaş üstü açık sıklette temsil edecek olan milli judocu Tayfun Tuna, Veteranlar kategorisinde 100 kg'da yarışacak.

YÜRÜYEMEZSİN DEMİŞLERDİ

Bugüne kadar 7 kez Türkiye Şampiyonu olan ve Avrupa dereceleri olan ve milli olimpiyat kampına da katılan milli judocu Tuna, Milas'a da 3 yılda 6 madalya getirdi. Avrupa Judo Şampiyonası'na katılacak olan Tuna, hedefinin şampiyonluk olduğunu kaydederek, "31 yıl önce, Selami Çelebi'nin yanında spora başladım. Okul kariyeri için spora ara vermiştim. 4 yıl önce federasyon başkanı Fatih Uysal, benim kilomda açık olduğunu ve tekrar aktif judoya başlamamı istedi. 3 yıldan beri şampiyonalara hazırlanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda, omurgamdan sakatlandım. Doktorlar bana 'yürüyemezsin' teşhisi koymuştu. Yılmadım, kendi imkanlarımla iyileştim. Şimdi hem Avrupa hem Dünya Şampiyonlarına hazırlanıyorum. Sakatlığım zamanında çelik korseyle katıldığım Türkiye Şampiyonalarında dereceye girerek, Milas'a 3 yılda 6 madalya kazandırdım. Şimdi sağlıklıyım ve şampiyonalara iyi hazırlandım" diye konuştu.

"MİLAS BELEDİYESİ SÖZÜNÜ TUTMADI"

Milli judocu Tuna, Milas Belediyesi tarafından verilen destek sözünün yerine getirilmediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Çoğu büyükşehirde, şampiyonaya katılacak olan sporculara belediye sponsor oluyor. Ben aslen Giresunluyum, ama 22 yıldır Milas'ta yaşıyorum. Memleketimden bu konuda teklif var ama ben Milas'ı tercih ettim. Milas Belediyesi, şampiyonalara katılmadan önce sponsor olma ve birtakım sporcu masraflarını karşılama sözü vermişti. Fakat bunlar belediyenin mali durumu yetersiz olduğu öne sürülerek yerine getirilmedi. Futbol branşı dışındaki spor branşında çalışanlara, maalesef ki Milas Belediyesi tarafından ödenek ayrılmıyor. Bu çok üzücü bir durumdur. Milas Belediyesi tarafından önce destek sözü verilip, ardından şampiyonaya katılma sürecinde verilen sözün tutulmamasıyla bir boşluğa düşmüştüm. Bu sırada bana Site Plus A.Ş. sponsor oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz sporcular desteklenmeli ki Milas'ın adını dünyada duyuralım. Ayrıca, sporculara yapılan destekler şirketlerin vergi tahsillerinden düşüyor. Şirketlere sporculara yaptıkları sponsorluk böylelikle külfet olmuyor."

18-21 Kasım tarihlerinde de Amerika'nın Los Angelas eyaletinde bulunan Hollywood'da düzenlenecek olan Dünya Judo Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Tuna, azimle tüm zorlukların aşılabileceğini ifade etti.

Milli sporcu Tuna'nın Türkiye Şampiyonluğu bulunan oğlu Hasan Kaptan Tuna da, babası gibi başarılara imza atmak için düzenli ve disiplinli şekilde çalıştığını kaydetti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Milas Belediyesi Tayfun Tuna Türkiye Spor Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title