Haberler

Bursaspor'un Genç File Bekçisi Sercan'ın Örnek Aldığı İsim Rüştü

Bursaspor'un kalesini korumaya aday isimlerden olan Sercan Şen, basamakları birer birer çıkıyor.

Bursaspor'un kalesini korumaya aday isimlerden olan Sercan Şen, basamakları birer birer çıkıyor. Milli takımlarda da forma giyen başarılı eldiven, futbolu, hedefleri ve yaşantısıyla ilgili soruları yanıtladı, örnek aldığı ismin Rüştü Reçber olduğunu söyledi.

Bursaspor'un genç file bekçisi Sercan Şen, kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulundu. Futbola Göztepe'de başlayan, daha sonra dönemin Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ile alt yapı antrenörü Musa Öztürk'ün isteğiyle Bursaspor'a transfer olan Sercan Şen, 2 sezon önce A takımıyla antrenmanlara çıkmaya başladı. Şu an öğrenme aşamasında olduğunu belirten genç yetenek, "Şu an İvankov, Yavuz ve Harun abilerimden çok şey öğreniyorum. Gelişimimi iyi tamamlarsam, her şeyin benim açımdan çok güzel olacağını düşünüyorum. Burada kendimi geliştirip Bursaspor kalesine en yakın zamanda geçmek istiyorum" dedi.

"RÜŞTÜ'YÜ ÖRNEK ALIYORUM"

Kendisine Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber'i örnek aldığını ifade eden Sercan, "Dünya'da Real Madrid'in kalecici Iker Casillas, Türkiye'de ise Gaziantepspor kalecisi Karcemarkas'ı beğeniyorum. Futbolcu olarak beğendiğim isim Guti. Karcemarkas, geçen sezon sürekli yedekti. Sadece 1-2 maç oynamıştı. Bu sezon ön plana çıkmasının nedenini, tamamen çalışma arzusuna bağlıyorum. Hırsını ve heyecanını kaybetmediği sürece, insanların yapamayacağı hiç bir şeyin olmadığını düşünüyorum. İvankov ise benim için bir idol. Ondan çok şey öğreniyorum. Gerçekten çok iyi bir kaleci. Kişilik olarak da bana çok yardımcı oluyor" diye konuştu.

KİRİTA'NIN HEDEFİ TÜRK ANTRENÖRLÜK DİPLOMASI

Bursaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Kirita Türk vatandaşlığına geçerek futbolu Türkiye'de bırakacağını, sonrasında da ülkesine dönmeyerek şansını burada deneyeceğini söyledi. Halen Romanya'da antrenörlük eğitimi aldığını ifade eden Kirita, "Önümüzdeki hafta ülkeme giderek Türk vatandaşlığına geçmek için gereken evrakları alacağım. Bu konuda başkanımız İbrahim Yazıcı'dan da destek isteyeceğim. Bursaspor'da kalmasam bile Türk statüsünde oynayarak kariyerimi tamamlayacağım. İki yıl içinde eğitimim tamamlanınca antrenör olarak çalışmaya başlamayı düşünüyorum" şeklinde konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title