Haberler

Bursaspor 38 Yıllık Hasreti Dindirdi

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yenen Bursaspor, camiayı umutlandırdı.43 gün sonra galibiyeti tadan yeşil beyazlı ekip, 38 yıldır da deplasmanda yenemediği rakibini de mağlup etmiş oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yenen Bursaspor, camiayı umutlandırdı. 43 gün sonra galibiyeti tadan yeşil beyazlı ekip, 38 yıldır da deplasmanda yenemediği rakibini de mağlup etmiş oldu.

Sadece Trabzonspor'u deplasmanda yenme başarısı gösteremeyen Bursaspor, Kayserispor'u dış sahada yalnızca 1 kez yenebilmişti. Yeşil beyazlılar, Kayseri'deki tek galibiyetini, 38 yıl önce 1973-74 sezonunda 1-0'lık skorla aldı. Bursaspor, 1973-74 sezonunda şimdiki adıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele eden Kayserispor'u tek golle devirdikten sonra rakibiyle Kayseri'de bugüne dek oynadığı 13 Süper Lig maçında galibiyet yüzü görmedi. Bu 13 maçta 8 mağlubiyet, 5 beraberlik alan yeşil beyazlı takım, Kayseri'deki 13 maçta yalnızca 5 gol attı, kalesinde ise 18 gol gördü. Kayseri'de oynadığı son 3 maçta gol de atamayan Bursaspor, dün akşam Kayseri'deki hem bin 479 günlük gol hasretini, hem de 38 yıllık galibiyet özlemini sonlandırdı.

54 HAFTA SONRA PENALTI

Bursaspor, deplasmanda 2-0 kazandığı Kayserispor maçında 89'uncu dakikada penaltı atışı kazandı. Bursaspor böylece Süper Lig'de 54 hafta sonra penaltı atışı kullanmış oldu. En son 2009-10 sezonu 32'nci haftasında yine Kayserispor'a karşı penaltı kullanan ve Ivankov ile gol bulan Bursaspor, geçen sezonun tamamında penaltı atışı kullanamamıştı. Bursaspor bu sezonda 18'inci haftada yine Kayserispor'a karşı penaltı atışı kazandı ancak vuruşu yapan Vederson başarılı olamadı.

43 GÜN SONRA GALİBİYET

Bursaspor, Süper Lig'de bu hafta Kayserispor'u deplasmanda 2-0 yendi ve 43 gün sonra galibiyet aldı. En son ligin 11'inci haftasında sahasında Samsunspor'u 1-0 yenen Bursaspor daha sonra oynadığı 6 maçta 3 beraberlik 3 yenilgi almıştı. Kayserispor galibiyetiyle puanını 22'ye çıkaran Bursaspor 12'nci sıraya yükseldi.

ADEM: BİZ GERÇEKTEN İYİ TAKIMIZ

Bursaspor'un deneyimli orta saha oyuncusu Adem Koçak, Kayserispor galibiyetini, "Biz gerçekten iyi bir takımız" diyerek değerlendirdi.

Yeşil beyazlı ekibin deneyimli kramponu Adem Koçak, galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını, zor bir karşılaşma olduğunu ifade etti. Adem, "Özellikle kendi sahalarında çok iyiler. Ama çok iyi hazırlandık. Gaziantepspor maçıyla birlikte oyun ve mücadele olarak çıkışımız vardı, Kayseri'de bunu devam ettirmemiz gerekiyordu. Oyuna çok iyi başladık, iyi mücadele ettik. 2-0 gibi güzel bir galibiyet aldık. Biz gerçekten iyi bir takımız. Güvenimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Bazen oyun içinde istediğimizi yapamıyorduk. Bu da saha içine yansıyordu. Ama Gaziantepspor maçıyla birlikte kötü günler geride kaldı. İnşallah önemli olan bunu devam ettirebilmek" diye konuştu.

HEDEF TÜRKİYE KUPASI

Hedef olarak kendilerine Türkiye Kupası'nı belirlediklerini kaydeden Adem Koçak, "Kupayı almak istiyoruz. Ligde de hiçbirşey kaybetmiş değiliz. Üst üste alacağımız galibiyetler bizi üst sıralara çıkaracaktır. Hedefimiz hiçbir zaman bitmez. Önemli olan adım adım ilerleyebilmek. Cumartesi günü önemli bir maç oynayacağız. Bu maçtan da inşallah galip geliriz" şeklinde konuştu.

Adem kendisine Vederson'un kaçırdığı penaltıyla ilgili yöneltilen soruya ise şu yanıtı verdi:

"Kendisiyle bu konu hakkında konuşmadık. Atsa iyi olurdu ama kaçtı. Galip geldiğimiz için mutluyuz."

FOTOĞRAFLI - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kayserispor Adem Koçak Bursaspor Spor Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title