Haberler

Burhaniye'de Güreş Sezonu Öncesi Develer İçin Hayır Düzenlendi

Güncelleme:

Burhaniye ilçesinde, güreş sezonu yaklaşırken birer birer havutlanan develer için hayır düzenlendi. Güreş arenasında düzenlen hayırda 40 deve görücüye çıkarken, antrenman güreşleri yapıldı.

Burhaniye ilçesinde, güreş sezonu yaklaşırken birer birer havutlanan develer için hayır düzenlendi. Güreş arenasında düzenlen hayırda 40 deve görücüye çıkarken, antrenman güreşleri yapıldı

Güreş arenasında düzenlenen hayırda 40 deve görücüye çıkarken, antrenman güreşleri yapıldı Burhaniye'de Pelitköy Mahallesinde 10 Aralık'ta yapılması planlanan güreşlerin hazırlıkları devam ederken, Burhaniye Güreş Arenasında geleneksel havut hayrı yapıldı. Hayra katılanlara pilav, ayran ve lokma ikramı yapılırken, develer arasında antrenman güreşleri düzenlendi. Güreşlerde büyük heyecan yaşandı. Güreşleri, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Aydınlıgil, Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol ile Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil ve yaklaşık 300 güreş sever izledi.

Hayra katılanlara teşekkür eden Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol, "İnşallah, bu sene 4 ay süresince gerçekleşecek olan deve güreşleri kazasız belasız olur. Bizim ilk güreşimiz 10 Aralık 2023 de Pelitköy de olacak. Diğer güreşimiz ise, 28 Ocak 2024 de Burhaniye'de bu arenada olacaktır. Hayrımıza katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Belediye Meclisi Üyesi Tarık Erdil de, "Bu gün geleneksel havut hayrımızı gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz geçen sene, Türkiye'nin en iyi güreşini yapan Burhaniye'deki güreşteki develer seçilmişti. Bu senede aynı geleneği devam ettiriyoruz. Burhaniye, Selçuk'da, Turizm Bakanlığının desteklediği deve güreşlerinden sonra kendi bünyesinde bölgenin çok ciddi güreşlerini yapmaktadır. Tüm güreş severlerimizi Burhaniye'ye bekliyoruz. İnşallah, güzel bir etkinlik olur" dedi.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Aydınlıgil ise, "Ben, hayrımıza katılan tüm arkadaşlarımıza, hemşerilerimize, deveci kardeşlerime ve deve güreşi sevdalılarına hoş geldiniz diyorum. Hayrımızın Allah tarafından kabulünü diliyorum. İnşallah, kazasız belasız güzel bir sezon geçiririz. Bütün içtenliğimle, hem deve seven, hem de deveci olarak bu dileğimi yineliyorum. İnşallah, hayırlı bir sezonumuz olur" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Deve Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title