Haberler

Basketbolda Kura Çekiminin Ardından

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Özyer: "Seyirci sayısı ve salonların durumu önemli ama bir açıdan da kura çekimiyle belirlenen bir turnuvada seyirci avantajının bir takıma verilmesi işin adaletini sarsıyor" Beşiktaş Genel Menajeri Yıldırım: "Hem kura statüsünü son dakikada öğrenmemize hem de aynı gruba düşmemesi gereken iki takımın aynı grupta yer almasına itiraz ettik" Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Karakaş: "Taraftar olayını dile getirmeyeceğim ama yapılan ufak bir hata sıralamayı etkiledi diye düşünüyorum" Anadolu Efes Genel Menajeri Özerhun: "Açıkçası biz ev sahibi kulüplerin olmasından yanayız. Buna karşı çıkmıyoruz ama burada iki eksik görüyoruz"

EMRAH OKTAY - Anadolu Efes, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin temsilcileri, basketbolda çekilen Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası grup eleme kuraları hakkında değerlendirmede bulundu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ile Beşiktaş Genel Menajeri Haluk Yıldırım, çekilen kurada ev sahibi avantajının bazı takımlara verilmesine itiraz ederken, Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş ve Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun bu durumun kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti.

Kura çekimi sırasında açıklanan çekim yönetiminin kendilerini şaşırttığını aktaran Özyer, çekilen kurada seyirci avantajının bir takıma verilmesinin adaleti sarstığını savunarak, şöyle konuştu:

"Dilekçe verdik ama bu hafta başında hem kadınlarda hem de erkeklerde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu ve Ligler Direktörlüğü'nün katılımıyla bir genel kurul yaptık. Bence bu konular orada tartışılmalıydı. Bunun sürpriz olacağı söylendi. Hakikaten de sürpriz oldu. Sayın Ayhan Özgümüş, çekim şeklini ve statüyü açıklarken şaşırdık ve herkes birbirine baktı. İyi niyetle yapılmış bir şey olduğuna inanıyorum. Seyirci sayısı ve salonların durumu önemli ama bir açıdan da kura çekimiyle belirlenen bir turnuvada seyirci avantajının bir takıma verilmesi işin adaletini sarsıyor. Burada hiçbir kulüp bu işi üzerine alınmamalı. Çünkü işi organize eden kurum TBF. Bazı kulüpler itiraz ediyor. Bir de aynı torbada olması gereken Uşak Sportif ile Trabzonspor Basketbol'un aynı gruba düşmesi, diğer grupların eşleşmelerinin de etkilendiği söyleniyor. Bu konuda haklılar. Bu konuya da itiraz edilecek. Kuranın tekrar edilmesi, şehirlerin değiştirilmesi isteniyor."

Uşak Sportif, Trabzonspor Basketbol ve Beşiktaş ile B Grubu'nda mücadele edeceklerini hatırlatan Özyer, "Güzel bir gruba düştük. Adeta basketbol kokan bir grupta mücadele edeceğiz. Türkiye Kupası, sürprizlere açık bir turnuvadır. Daha önce de bunlar görüldü. Sezona en hazır şekilde girip, Spor Toto Türkiye Kupası'nı oynamak, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı Kupası, Beko Basketbol Ligi ve THY Avrupa Ligi şeklinde devam etmek istiyoruz. Yarışa hazır bir şekilde başlamak istiyoruz. Buraya katılan takımlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Genel Menajeri Haluk Yıldırım, çekilen kuraya itiraz ettiklerini söyledi.

TBF'nin konuyla ilgili bir karar vermesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Kurayla ilgili bazı takımların itirazları oldu. Biz de itiraz ettik. Hem kura statüsünü son dakikada öğrenmemize hem de ayrı gruplarda yer alaması gereken iki takımın aynı gruba düşmesine itiraz ettik. Türkiye Basketbol Federasyonu, bununla ilgili oturup karar verecektir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, çekilen kura sonucunda zorlu bir gruba düştüklerini belirterek, "Zorlu bir kura olduğunu düşünüyorum. Üçüncü günün sonunda ilk 2 içinde olmamız lazım. Bunu yapacak gücümüz de var. Türkiye Kupası, ligden önceki son ciddi sınav. İyi hazırlanıp, iyi mücadele ederek ilk 2 sırayı alacağımızı tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker için sorun yok

Kura çekimi hakkında açıklamlarda bulunan Engin Özerhun, ev sahibi takımın olmasına karşı çıkmadıklarını dile getirdi.

Özerhun, kura statüsünün daha önce kulüplere bildirilmesi gerektiğini kaydederek, "Seçimden dolayı oluşan iki sorun var. Açıkçası biz ev sahibi kulüplerin olmasından yanayız. Buna karşı çıkmıyoruz ama burada iki eksik görüyoruz. Daha önce kulüplere bildirilebilirdi. Trabzonspor Basketbol ile Uşak Sportif'in aynı grupta olması gibi bir sıkıntı doğdu" şeklinde görüş belirtti.

Engin Özerhun, D Grubu'nda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aykon TED Ankara Kolejliler ve Erdemir'le mücade edeceklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Grubun nasıl olduğundan ziyade bizim ne kadar hazır olduğumuz önemli. Sezonun daha başındayız. Milli takımlardan yorun dönecek oyuncularımız var. Kısa bir sürede mücadele edeceğiz. Diğer takımların da tam olarak kadroları oluşmadığı için şimdiden takımın ismine göre yorum yapmak doğru olmaz. Yolumuza ve hedeflerimize devam etmek için ve burada bir sürpriz olmaması için çalışacağız."

Karakaş: "Herhangi bir itirazda bulunmayacağım"

Fenerbahçe Ülker'in her ilde taraftarın olduğuna vurgu yapan Nedim Karakaş, gruplarda ev sahibi takımların olmasına itirazı bulunmadığını söyledi.

Kura statüsünda hata yapıldığını savunan Karakaş, "Bu konuda herhangi bir itirazda bulunmayacağım. Fenerbahçe'nin gittiğimiz her ilde taraftarı var. O ilin taraftarı kadar dengeyi sağlıyorlar. O bakımdan taraftar olayını dile getirmeyeceğim ama yapılan ufak bir hata sıralamayı etkiledi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Olin Edirne, TOFAŞ ve Aliağa Petkim'in bulunduğu C Grubu'nda güçlü takımlarla karşılaşacaklarını anlatan Nedim Karakaş, "Her sezon öncesinde kurulan kadrolar kağıt üzerinde güçlü veya zayıf diye adlandırılır ama lig başlayınca bunun böyle olmadığı gerçeği ortaya çıkar. Bu gruptan tüm maçlarımızı kazanarak çıkmayı hedefliyoruz. Tek dezavantajımız, şu anda İlkan sakat. Onun haricinde 10 oyuncumuz milli takımlarda,  onlarla ancak 23 Eylül'den sonra bir araya gelebileceğiz. Bir hafta içerisinde bu önemli maçlara hazırlanmak zorundayız" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Ülker Engin Özerhun Murat Özyer Beşiktaş Spor Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title