Haberler

Aziz Yıldırım olaylı Trabzonspor maçı sonrası konuştu: Devlet otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır

Güncelleme:

Trabzonspor maçında çıkan olayların ardından bir açıklama da eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan geldi. 9 yıl önce Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı işaret eden Yıldırım, "Devlet 4 Nisan 2015'te yaşanan otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır. İlk iş Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı aydınlatmak. Ki maç sahaya meşale atıldığında iptal edilmeliydi. Bundan sonra şampiyonluk yüzde 50-50 ve Galatasaray maçına kadar puan kaybetmememiz lazım" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe olaylı maç sonrası olağanüstü kongre kararı alırken, sarı-lacivertli takıma 20 yıl başkanlık eden Aziz Yıldırım da sessizliğini bozdu.

AZİZ YILDIRIM SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Fenerbahçeli futbolcuların 3-2 kazandıkları maçın ardından galibiyet sevincini orta yuvarlakta yaşaması ve Trabzon taraftarının sahaya girmesiyle yaşanan gerilim Yıldırım'ı da bir hayli öfkelendirirken, Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'dan Trabzonspor Maçı Açıklaması: 'Önce Fenerbahçe Otobüsüne Yapılan Saldırıyı Aydınlatın'

"DEVLET KURŞUNLANMA OLAYINI ÇÖZEMEZSE BUNLAR YAŞANIR"

İlk sözünde "Maç iptal edilmeliydi" ifadesini kullanan Yıldırım daha sonra ise 9 yıl önce Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı işaret etti. O dönem kulübün başında olan Yıldırım hocanın da yine İsmail Kartal olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; "Devlet, 4 Nisan 2015'te yaşanan otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır. İlk iş Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı aydınlatmak. Ki maç sahaya meşale atıldığında iptal edilmeliydi. Bundan sonra şampiyonluk yüzde 50-50 ve Galatasaray maçına kadar puan kaybetmememiz lazım."

FENERBAHÇE'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından Süper Lig'den çekilme dahil alınacak aksiyonları değerlendirmek üzere 2 Nisan'da çoğunluk sağlanmaması halinde 9 Nisan'da olağanüstü toplanma kararı almıştı.

Aziz Yıldırım'dan Trabzonspor Maçı Açıklaması: 'Önce Fenerbahçe Otobüsüne Yapılan Saldırıyı Aydınlatın'

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNÜN KURŞUNLANMASI OLAYI

Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüs 4 Nisan 2015'te Çaykur Rizespor maçı dönüşü Trabzon'da kurşunlanmıştı. Olayın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen failler bulunamazken, Sarı-lacivertli kulüp, "Aydınlanmayan gün 4 Nisan" başlıklı sert bir açıklama yayımlayarak saldırıyla ilgili çarpıcı ayrıntıları ilk kez gözler önüne sermişti.

"DOSYAYA MÜDAHALE BU AŞAMADAN İTİBAREN BAŞLIYOR"

Fenerbahçe avukatı İrfan Coşkun, "4 Nisan akşamı olay oluyor, 10 Nisan'da fezleke hazırlanıyor ve soruşturma savcılığı bu fezlekede şüphelilerin tespit edildiği ve bu şüphelilerin adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediklerini tespit ediyor ve buna istinaden 2 asli şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh ve Ceza Hakimliği'ne sevk ediliyor. Dosyaya müdahale bu aşamadan itibaren başlıyor. Bununla da kalmıyor dosyaya gizlilik kararı veriliyor. Bizim dosyamızda da tutuklama talebinin reddi ile gizlilik kararı oluşturuluyor" dedi. Coşkun, "Olayda toplanan deliller, elde edilen veriler, HTS kayıtları, şüphelilerin çelişkili ifadeleri, fezlekeyi doğruladığı halde maalasef takipsizlik kararı verilmiştir" diye konuşmuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Spor

Aziz Yıldırım Trabzonspor Galatasaray Fenerbahçe Futbol Spor Haberler

500

Yorumlar (16)

Ancinsan Toranaga:

Galatasaray taraftarı olarak diyorum Aziz Bey bu konuda çok doğru çok haklı

226
28
yanıtYanıtla
Halil yılmaz:

Türk futbolu en fazla kirleten adam, insanları futboldan soğutan adam. Birde şu adama methiyeler düzmeyin. Unutmadık tarlaları başakları. Bu arada Google ananas yazınca hakikaten Fenerbahçe çıkıyor

yanıt12
yanıt53
Benim Kkk:

Aziz baba çözer bu isi

170
31
yanıtYanıtla
Nayci İbrahim:

İŞTE DUYARLI VE KİMLERİN BU İŞİN ARDINDA OLDUĞUNU AÇIKLAYAN GERÇEK BİR BAŞKANIMIZ DAHA .BRAVVO AZİZ BAŞKAN.

144
23
yanıtYanıtla
ertuğrul ersoy:

O konuyu aydınlatmayan devlet değil hükümet bu konuya lütfen parmak basalım aynı muhsin yazıcıoğlu olayı gibi

112
17
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

işinize nasıl gelirse öyle yorumlamalar değil mi? Bu devletin savcısını hakimini, Cumhuriyet kurulduğundan beri kim atıyor? ya da atama işlemi mi oluyor? Saçma saçma yorumlar yapmayın, kendinize saklayın. Aziz Bey de güzel ifade etmiş zaten!

yanıt31
yanıt10
Bilir Kişi:

Dibine kadar Fenerbahçeliyim. Acilen ali koç ve tff den kurtulmamız lazım. Bunların istifa etmesi gerekiyor! ve Federasyonun temizlenmesi gerekiyor!

54
31
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Bu arada şunu da belirteyim, cinconunda temizlenmesi lazım ama o artık temizlenmez. Onun içine baya baya nüfuz edilmiş artık okyanus ötesinden. ilgili papazın videolarını izledik. cinconu nasıl ele geçirdiklerini anlatmıştı.

yanıt63
yanıt25
baklavacı çeto :

otobüs kurşunlanması aydınlatılmalı tabi ki de ama ondan önce 2011 şampiyonluğu da aydınlatılmalı. şaibeli olduğu herkesçe biliniyor. bu yüzden bu gerginliğin asıl sebebi sensin eziz yıldırım.

25
45
yanıtYanıtla
Köksal Çelik:

Fenerde devleti eleştirmek gibi bir huy var ama nedense kendileri hiç suçlu değil

17
45
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title