Haberler

Avrupa Hatler Şampiyonası'nda Türkiye 19 Madalya Kazandı

9-15 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası bugün yapılacak törenle sona erecek.

9-15 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası bugün yapılacak törenle sona erecek. Türkiye yarışmalarda kazandığı toplan 19 madalya ile önemli bir başarıya daha imza attı.

Turkcell'in ana sponsorluğunda Antalya'da bir haftadır devam eden Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası, kıyasıya mücadelelerin ardından sona erdi. 15 sporcuyla katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 6 altın, 7 gümüş 6 bronz, toplam 19 madalya ile şampiyonayı başarılı bir şekilde tamamladı.

Aynı zamanda Londra Olimpiyatları öncesi son kalifikasyon olması nedeniyle ayrıca önem arz eden şampiyonada Türkiye daha önceden 4 kadın ve 5 erkek kotalarını doldurmuştu. Kadınlarda, 3 altın, 4 gümüş, 5 bronz, toplam 12 madalya alırken, erkeklerde 3 altın, 3 gümüş ve 1 bronz, toplam 7 madalya aldılar. Genel toplam da ise Türkiye, şampiyonayı 6 altın, 7 gümüş ve 6 bronz, 19 madalya kazanan Halter Milli Takımımız topladığı 19 madalya ile de göz kamaştırdı.

Şampiyonada 33 ülkeden, 133 kadın

ve 208 erkek sporcu olmak üzere 341 halterci podyumda ter döktü.

AKKUŞ:

EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ ORGANİZASYONU KUSURSUZ BİTİRMENİN MUTLLUĞUNU YAŞIYORUZ.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş da yaptığı açıklamada, "Olimpiyat vizesi alamayan ülkeler için son sınav niteliği taşıyan şampiyonada Avrupa'nın en iyi haltercilerini izleme fırsatı bulduk. Bu şampiyona, milli sporcularımızın son durumunu

değerlendirmemiz adına da önemli bir prova niteliği taşıyordu. Gösterdikleri performans nedeniyle tüm sporcu kardeşlerimi kutlamak istiyorum.

Organizasyon olarak ise ev sahipliği yaptığımız şampiyonayı kusursuz olarak bitirmenin mutluluğunu taşıyoruz. Her zaman yanımızda olan sponsorlarımıza da ayrıca federasyonum adına teşekkür ediyorum" dedi.

"BİREYSEL SPORLARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ "

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler yaptığı açıklamada, "Turkcell olarak bireysel sporların en büyük destekçisiyiz. Geleceğe Koşanlar Projesi ile halterin yanı sıra atletizm, tenis, yüzme, görme engelli bisiklet ve kayak branşlarında genç sporculara verdiğimiz desteğin yanı sıra ulusal ve uluslararası turnuvalara da sponsor olarak Türk sporunun gelişimine katkı sunuyoruz. Halter milli takımımızın ana sponsorluğuna Avrupa Halter Şampiyonası'nın ana

sponsorluğunu da ekledik. Bundan sonraki süreçte bireysel sporlara desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şampiyonada başarı göstererek bizleri gururlandıran sporcularımızı kutluyorum" dedi

Madalya alan sporcularımız

Kadınlar:

48 kiloda Nurdan Karagöz: 2 gümüş

53 kiloda Aylin Daşdelen: 2 gümüş, 1 bronz

63 kiloda Sibel Şimşek: 3 altın

63 kiloda Neslihan Okumuş: 2 bronz

75 kiloda Hatice Yılmaz: 2 bronz

Toplam: 3 altın, 4 gümüş, 5 bronz

Erkekler:

56 kiloda Gökhan Kılıç: 1 gümüş, 1 bronz

62 kiloda Bünyamin Sezer: 2 altın, 1 gümüş

85 kiloda Fatih Baydar: 1 altın, 1 gümüş

Toplam: 3 altın, 3 gümüş, 1 bronz

Genel toplam: 6 altın, 7 gümüş, 6 bronz, 19 madalya.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Antalya Türkiye Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title