Haberler

Antalya Engelliler Kulübü Ampute Takımı Kendine Hayran Bıraktı

Ampute Süper Ligi’nde mücadele eden Antalya Engelliler Kulübü Ampute Futbol Takımı, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde normal bir takımla idman yaptı.

Ampute Süper Ligi'nde mücadele eden Antalya Engelliler Kulübü Ampute Futbol Takımı, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde normal bir takımla idman yaptı.

Saat 14.30'da halı sahada yapılan antrenmanda kıyasıya bir mücadele yaşandı. Karşılaşmayı 9-8 kazanan Ampute takımı, gösterdiği performansla karşı takımın takdirini kazandı.

Maç sonunda konuşan takım kaptanı ve yardımcı antrenör Ramazan Altuğ, YGS nedeniyle ertelenen maçlarının telafisini Gazipaşa'da antrenman yaparak sağladıklarını belirtti. Amaçlarının tüm engellileri spor yapmaya teşvik etmek olduğunu ifade eden Altuğ, engelli bireylerin spora başladıktan sonra engellerini unuttuklarını ve engellerinin ikinci plana geçtiğini söyledi. Sporun ardından engellinin 'Ben sporcuyum' demeye başladığını dile getiren Altuğ, "Spor yapan engelli hayata bağlanır ve kendine özgüveni artar. Türkiye'de 14 tane engellilerin yapabileceği sporlar var. Ben her engellinin spor yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Antalya Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Gürol Sivri, sınav nedeniyle iptal olan maçları nedeniyle Gazipaşa'ya geldiklerini söyledi. İlçe halkının kendilerini çok sıcak karşıladığını ifade eden Sivri, yapılan antrenmanın sıra dışı bir antrenman olduğunu dile getirdi. Normalde antrenmanlarını ampute takımlarla yaptıklarını belirten Sivri, kendilerini gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

"ARTIK KENDİMİ ENGELLİ GİBİ GÖRMÜYORUM"

İki yıldır ampute olan ve son bir yıldır bu sporu yaptığını belirten Fatih Gültekin ise spora başladıktan sonra hayata bakışının değiştiğini söyledi. Bir kaza sonrası bir bacağını kaybettiğini ifade eden Gültekin, kazanın ardından yapacağı bir çok şeyi yapamamaktan dolayı psikolojisinin bozulduğunu, hayata küstüğünü belirtti. Çok sevdiği futbolu oynayamayacağı için çok üzüldüğünü de kaydeden Gültekin, "Bir ağabeyimin beni teşvik etmesiyle ampute spora başladım. Spora başladıktan sonra daha pozitif oldum ve engelli psikolojisinden kurtuldum. Artık kendimi engelli gibi görmüyorum. Sağlıklı her bireyin yapabileceği her işi artık benim de yapabileceğime inandım. Benim gibi insanlar varsa mutlaka herhangi bir spor yapmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Ampute takımı ile maç yapan Mahmut Özkan, daha önce hiç böyle bir maç yapmadığını söyledi. Maçtan çok zevk aldığını ve bu maçın tekrarını arzu ettiğini ifade eden Özkan, takımı umduğundan başarılı bulduğunu belirterek, "Bizi yendiler. Bunu tahmin etmemiştim" dedi.

Maçı izleyenler arasında bulunan 12 yaşındaki Süleyman Uygun ise daha önce ampute futbolu televizyonda izlediğini, canlı izlerken çok şaşırdığını söyledi. Uygun, takımı çok başarılı bulduğunu ve iyi paslaştıklarını dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Antalya Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title