Haberler

Ankaragücü, Tavşanlı Linyitspor'a Yenildi

Güncelleme:

Ankaragücü forması giyen milli futbolcu Arif Peçenek, yeni takımı Tavşanlı Linyitspor ile çıktığı ilk maçta Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti.

Futbolculuk kariyerinde uzun yıllar kaleci olarak Ankaragücü forması giyen milli futbolcu Arif Peçenek, yeni takımı Tavşanlı Linyitspor ile çıktığı ilk maçta Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere Ankaragücü'nün durumuna ilişkin açıklama yapan Peçenek, "Ankaragücü takımına 1981 yılında geldim ve 13 yıl sonra ayrıldım. Verdiğimiz mücadele hep üst düzeyde olmuştu. İnanın o dönemde 'dört büyükler' denilen takımlar Ankara'ya geldiğinde bu takımların 'biz bu hafta ne yapacağız' diye konuştuklarını hatırlıyorum. Çünkü milli takımda bu oyuncularla birlikteydim. Yani nereden nereye" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ İSTEDİĞİ HALDE BEN ANKARAGÜCÜ'NÜ TERK ETMEDİM"

Ankaragücü'nün kişilerin 'Ankaragüçlüyüm' diyerek, zarar verdikleri bir kulüp haline geldiğini söyleyen Peçenek, şunları kaydetti:

"Ankaragücü 103 yıllık bir kulüp. Ankara, yirminin üzerinde milletvekili çıkaran bir yer ve çevresinde birçok büyük belediye başkanı var ama maalesef hiç kimse Ankaragücü için bir hamle yapmıyor. Bu da Ankaragücü'nü kaçınılmaz sona doğru götürüyor. Bunun beni üzmemesi, yaralamaması mümkün değil. Çünkü biz buraya yıllarca hizmet ettik. Biz, yeri geldi şöhret için, Ankaragücü için, İstanbul takımlarını elimizin tersiyle ittik. Ben Beşiktaş istediği halde Ankaragücü'nü terk etmedim. Çünkü hedefimiz Ankaragücü'nü bir yere taşımaktı. Ben Kızılcahamamlı'yım, buranın bir mahallesinin çocuğuyum ama bugün çok üzüntülüyüm."

"ANKARAGÜCÜ İÇİN SADECE ÜZÜLEBİLİRİM"

"Tavşanlı Linyitspor'la bir mukavele yaptım ama Allah beni ilk maçımda Ankaragücü'yle karşılaştırdı" diyen Peçenek, şunları kaydetti:

"Maçın öncesinde yatarken, uyurken, antrenman yaparken yaşadıklarımı anlatamam. Şimdi çok mutluyum, çünkü ben hizmet ettiğim kulübe 3 puan kazandırdım. Yani Ankaragücü için sadece üzülebilirim, yapacak hiçbir şeyim yok. Sadece oyuncusuydum, yıllarca hizmet ettim. Sahada mücadele eden takımın 18 kişinin 15'in ben ellerimle buldum. Osmaniye'den, Beypazarı'ndan, Antalya'dan, sokaktan, ilkokuldan tek tek karnelerine kadar ilgilendim. Bugün takımları için yılmıyorlar, mücadele ediyorlar. Profesyonel oyuncu para kazanan değil, şartlar ne olursa olsun mücadele edendir."

Takımına galibiyeti getiren golü atan Tavşanlı Linyitsporlu oyuncu Mesut Bayar, Ankara'ya 3 puan için geldiklerini belirterek, "3 puanı aldığımız için çok mutluyum. Ankaragücü'nü kutluyorum, genç olmalarına rağmen çok iyi mücadele ettiler. Biz de bir kaos içerisindeydik, uzun zamandır galip gelemiyorduk ve bugün bizim için bir başlangıç oldu" dedi.

Kaleci Metin Erol, zor bir süreçten geçtiklerini ve bu maçla beyaz bir sayfa açtıklarını dile getirdi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Taner Öcal, yüksek ateş nedeniyle iğneyle karşılaşmaya çıkan Ümit Kurt maçtan sonra fenalaşınca oyuncusuyla birlikte hastaneye gitti. Bu nedenle maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılamadı.

Ankaragücü oyuncusu Enes Kubat, "Bu maç bizim en önemli maçımızdı. Kazanmak istiyorduk, çok şanssız bir gol yedik. Rakip takımında da çok fazla pozisyonu yok ancak biz de girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik" diye konuştu.

Serkan Şirin ise bir haftadır Tavşanlı Linyitspor maçını düşündüklerini söyleyerek, "Kesinlikle yeneceğimize inanıyorduk. Maça da iyi başladık aslında ancak bir şut attılar gol oldu. Oyunu rakip sahaya yıktık. Sadece maçın son dakikalarında geldiler. Maçı kazanmayı çok istedik ama çok isteyince olmuyor. Haftaya Göztepe'yle oynayacağız. İnşallah güzel goller galip gelerek, Ankara'ya döneceğiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tavşanlı Linyitspor Arif Peçenek Ankaragücü Beşiktaş Spor Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title