Haberler

Altınordu U12 İzmir Cup için hedef 2023

Güncelleme:

Başkan Seyit Mehmet Özkan yönetimi devraldıktan sonra yaptığı tesisleşme ve altyapı atılımıyla İzmir ve Türk futbolunun yetiştirici kulübü olan Altınordu, koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır düzenleyemediği Uluslararası U12 İzmir Cup Turnuvası'nı seneye tekrar hayata geçirecek.

Başkan Seyit Mehmet Özkan yönetimi devraldıktan sonra yaptığı tesisleşme ve altyapı atılımıyla İzmir ve Türk futbolunun yetiştirici kulübü olan Altınordu, koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır düzenleyemediği Uluslararası U12 İzmir Cup Turnuvası'nı seneye tekrar hayata geçirecek. 2013 yılında 8 katılımcı takımla başlayıp seneler içinde Avrupa çapından dev kulüplerin 12 yaş takımlarının katılımıyla kentte dünyayı buluşturan turnuva, 2019 yılında İzmir'de Avrupa çapından 72 takımı ağırladı. 2014 yılında 12, 2015, 2016, 2017 yıllarında 48'er, 2018 yılında 56 takım organizasyona iştirak etti. "Dünya İzmir'de Buluşuyor" mottosuyla düzenlenen turnuvanın son şampiyonu, finalde PSV'yi penaltılarla yenen Manchester City oldu.

Uluslararası U12 İzmir Cup'a bugüne kadar AC Milan, Ajax, Anderlecht, Athletic Bilbao, AZ Alkmaar, Benfica, Celtic, Chelsea, Hamburg, Lazio, Leicester City, Manchester City, O. Marseille, Paris Saint-Germain, Porto, PSV, Rangers FC, Valencia, SV Werder Bremen, Wolverhampton Wanderers, Twente, Zenit, Parma gibi 292 farklı takım katıldı. Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Maalesef pandemi nedeniyle bizim gururumuz U12 İzmir Cup'ı yapamadık. İnşallah artık seneye yapmayı planlıyoruz. Bugünden itibaren çalışmalara başladık. İlk başta daha önce gelen 72 kulübümüze çağrıda bulunacağız. Onların içinden gelemeyenler olursa diğer kulüplere doğru yayılacağız ama yine 72 kulüp olacak" dedi.

ALTINORDU'DAN BİR İŞ BİRLİĞİ DAHA

Altınordu, dünyaya açılma projesi kapsamında bir iş birliğine daha imza attı. Kırmızı-lacivertli kulüp, Comet Sportif Etkinlikler Ltd. Şirketi ile yurt dışındaki takımlarla maç organizasyonları konusunda anlaşmaya vardı. Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi'nde Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın da katıldığı imza töreninde Comet Sportif Etkinlikler Ltd. Şirket Genel Müdürü Murat Korkmaz da yer aldı. İmza töreninden sonra açıklamalarda bulunan Mehmet Özkan, pandeminin etkilerinin yavaş yavaş azaldığını belirterek, "Dünya büyük bir pandemiden çıkmadı ama en azından ilk zamanlardaki gibi değiliz. 2 yıl gerçekten Altınordu'nun en önemli misyonu olan yurtdışındaki takımlar ile olan sportif iş birliklerimiz, turnelerimiz, onların buraya maç yapmaya gelmeleri gibi etkinliklerimizin hepsini sekteye uğrattı. Bizim akademi sporcularımızın gelişimine de önemli bir olumsuz etkisi oldu" diye konuştu.

Şu anda yavaş yavaş pandemi etkisinin azaldığını belirten Özkan, "Avrupa'dan da şu anda ilişkide bulunduğumuz büyük kulüplerin akademileri ile ilgili görüşmelerimiz var. Onlar buraya, biz oraya gideceğiz. Turneler yapacağız. Burada yabancı kulüpler ile üçlü, "Three Series" dediğimiz turnuvalar yapacağız. Bütün bu organizasyonların, bizim buradaki akademi formatının yoğunluğunda üstesinden gelmemiz kolay değil. Bu anlamda Comet Sports & Events ile bir anlaşma yaptık. İnşallah bütün bu etkinlikleri firma önderliğinde yapacağız. Hedefimiz en az yıllık 30 tane uluslararası turnuvaya katılıp düzenleme. Uluslararası sportif karşılaşmaların, özellikle turnuvaların, turnelerin çocuklarımıza yaşadıkları 1 birimin belki de 5 birimi kadar daha büyük olumlu katkısı oluyor" ifadelerini kullandı.


- İzmir
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Seyit Mehmet Özkan Mehmet Özkan Altınordu İzmir Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title