Haberler

Akdeniz Oyunları'na Doğru

Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu."Okçulukta verilecek 12 madalyanın büyük çoğunluğunu alacağımıza inanıyorum" "İtalya, Fransa ve İspanya ile aramızda çok çekişmeli müsabakalar olacak" Milli takım antrenörlerinden Göktuğ Ergin."Asıl hedef,"...

- Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu:

"Okçulukta verilecek 12 madalyanın büyük çoğunluğunu alacağımıza inanıyorum"

-" İtalya, Fransa ve İspanya ile aramızda çok çekişmeli müsabakalar olacak"

Milli takım antrenörlerinden Göktuğ Ergin:

"Asıl hedef, daha önce bayanlarda madalya aldığımız Akdeniz Oyunları'nda erkeklerde de aynı başarıyı yakalamak ve bir ilke imza atmak"

Topaloğlu, 20-30 Haziran tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları hazırlıkları ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluk müsabakalarının, oyunların ilk 4 gününde yapılacağını belirterek, "Çalışmalarımız devam ediyor. Milli takımlarımız hem kamplar hem de uluslararası yarışmalarla oyunlara hazırlanıyor" diye konuştu.

Oyunlarda sadece büyükler kategorisinin bulunduğunu ve çalışmalarını bu yönde yürüttüklerini  kaydeden Topaloğlu, "Antalya kamplarının yanı sıra Mayıs ayında Şangay'da yapılan Dünya Kupası ilk ayak müsabakaları hazırlıklar açısından çok iyi oldu. Ayrıca 10-16 Haziran tarihlerinde ülkemizde yapılacak Dünya Kupası 2. ayak yarışları da  büyük önem taşıyor. Milli takımlarımız 2. ayak yarışmalarından iki gün sonra Mersin'e geçecek" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Oyunları tarihine bakıldığında okçuluk branşı olarak madalya sıralamasında oldukça iyi durumda olduklarını kaydeden Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Bu yıl okçulukta 17 ülke yarışacak. Bizim branşımızda verilecek 12 madalyanın büyük çoğunluğunu alacağımıza inanıyorum. Rakiplerimiz arasında 3 ülke bizi zorlayabilir. İtalya, Fransa ve İspanya ile aramızda çok çekişmeli müsabakalar olacak. Sıralama atışlarının ardından eleme usulüyle devam edilecek."

"Ödül artışı sevindirdi"

Okçulukta milli takımların en çok 6 kişiden oluştuğunu belirten Topaloğlu, 3 bayan 3 erkek sporcularının hem bireysel hem takım yarışmalarında ter dökeceğini söyledi.

" Süpriz olabilir ama biz en iyi sonuçları alacak şekilde hazırlanıyoruz" diyen topaloğlu, "Amacımız madalyaların büyük çoğunluğunu almak. Gençlik ve Spor Bakanlığının ödüllerdeki artış uygulaması sporcularımızı çok sevindirdi.  Bu karar Bakanlığımızın oyunları ne kadar önemsediğini gösteriyor. Biz de çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"Değişiklikler seyir zevkini artırdı"

Mersin'de okçuluk müsabakalarına yoğun ilgi beklediklerini belirten Topaloğlu, Uluslararası Okçuluk Federasyonunun son dönemde yaptığı değişikliklerle seyir zevkinin arttığına dikkati çekti. Artık her yarışmada alana dev ekranlar kurulduğunu ve sporcunun atış bilgilerinin sahanın her yerinden net olarak görülebildiğini anlatan Topaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

" Müsabakaları konuda oldukça bilgili sunucular sunuyor ve seyirciyi yönlendiriyor. Atışlar arasında müzik yayını yapılıyor. Okçulukta seyirci her geçen gün artıyor. Özellikle uluslararası yarışmalar büyük ilgi görüyor."

Antrenör Göktuğ Ergin

Milli takım antrenörlerinden Göktuğ Ergin de hazırlıklara Şubat ayında başladıklarını ve çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Okçulukta çok olumlu bir yükseliş var. Milli takımı 12 kişiden 8'e düşürdük ve bu sporculardan 6 tanesi bu sezon kariyerlerinin en iyi derecelerini yaptılar. Oyunlarda son derece formda bir takımla yer alacağız" diye konuştu.

Hedeflerinin en iki altın madalya almak olduğunu vurgulayan Ergin, "Asıl hedef, daha önce bayanlarda madalya aldığımız Akdeniz Oyunları'nda erkeklerde de aynı başarıyı yakalamak ve bir ilke imza atmak" ifadesini kullandı.

Erkeklerde, son olimpiyat şampiyonu İtalya gibi çok zorlu ekiplerle karşılaşacaklarını anlatan Ergin,   takımlarına güvendiklerini ve ellerinden gelenin en iyisin yaparak madalyaya ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Milli Takım kadrosu

Akdeniz Oyunları'na katılacak, Göktuğ Ergin ve Serdar Şatır'ın antrenörlüğündeki milli takım kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Bayanlar: Begül Löklüoğlu, Elçin Baykal Öncü, Aybüke Aktuna

Erkekler: Yağız Yılmaz, Cevdet Demiral, Fatih Bozlar - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Akdeniz İspanya Fransa İtalya Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title