Haberler

Afrika'dan 5 Bilet

Bütün gözler, Ronaldo ve Ibrahimovic’in Cuma ve Salı günkü kapışmasına odaklanırken, Avrupa kıtasının futbolcu madeni Kara Kıta'da da birbirinden önemli 5 rövanş maçı var. Ve o 450 dakikaya milyonlarca insanın hayalleri sığacak.

Mısır - Gana

Aslında bu maç giriş paragrafına hiç uymuyor. Zira Gana, ilk maçta 6-1'lik muhteşem bir zaferle fişi çekti. 7 kez Afrika şampiyonu olan ancak 2 kez Dünya Kupası'nda galibiyet alamayan Mısır, ülkedeki onca karışıklığın içinde 24 yıllık hasreti bitirmek için mucize arayacak. Halbuki Aboutrika 41. dakikada skoru 2-1'e getirdiğinde Mısır halkı çok başka bir son bekliyordu. Ancak 2. turda 6'da 6 yapan tek takım olan Mısır, FIFA sıralamasında Tunus'un 4 sıra gerisinde kalmanın cezasını önce Gana ile eşleşerek sonra tarihi hezimetle çekti.

Son dünya kupasında çeyrek final oynayan Gana'da ise, 2011'de U23 takımı ile Afrika Şampiyonu olan teknik direktör James Kwesi Appiah, Essien, Boateng, Muntari ve Gyan gibi oyuncularla yeni nesilden iyi bir karma oluşturdu. 2. turda 6 maça 18 gol sığdıran Siyah Yıldızlar, Kahire'de Salah ve Aboutrika'yı durdurup golü de bulabilecek güçte.

Senegal - Fildişi Sahili

2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'ye elenene kadar ortalığı birbirine katan Senegal, Fildişi gibi çok sert bir kayaya çarptı. İlk maçta da Newcastle'lı Papiss Cisse'nin 90+4'de skoru 3-1'e getiren golü hariç umut vaat eden hiçbir şey yoktu. Kolay grupta bile Cisse, Sow, Mane, N'Diaye, Balde gibi hücumculara rağmen 6 maçta sadece 9 gol atan Senegal'in, bir maçta Fildişi'ne 2-3 gol atması ve yememesi çok zor görünüyor.

Son 15 yılda çıkardığı yıldızlarla Afrika'nın futbol lideri olan Fildişi ise, Drogba, Zokora, Kolo ve Yaya Toure gibi lokomotif oyuncuların son büyük turnuvasında patlama peşinde. Böylesine tecrübeli ve yetenekli bir kadronun, Senegal'e buradan tur vermesi zor. Bony, Gervinho gibi isimlerle beraber Filler'in Brezilya'da nereye kadar gideceği, Senegal deplasmanından daha çok ilgimi çekiyor...

Nijerya - Etiyopya

Nijerya elemelerin en şanslı takımıydı. 2. Tur'da sadece 7 gol atabilen Nijerya, 3. Tur'da da Etiyopya'yı çekerek şansını sürdürdü. 2002 ve 2010 Dünya Kupası'nda galibiyet alamayan Süper Kartallar, ilk maçta 67 ve 90'da Emenike sahneye çıkana kadar da büyük bir kabusun içindeydi. Fakat geriden gelerek alınan galibiyet teknik direktör Stephen Keshi'yi Dünya Kupası'nı kazanma ihtimalleri olduğunu söyletmeyi bile başardı!

Halbuki tur geçilmedi, çünkü Etiyopya asla pes etmeyen bir takım. 7 Eylül'de Orta Afrika'yı yendiklerinde, Güney Afrika'nın hayalleri karanlığa gömmüşlerdi. 2. Tur'da 5 gol atan Saladin'in önderliğinde neredeyse tamamı Etiyopya'da oynayan takım, bunu bir kez daha başarabilecek kadar inatçı. Keza Ahmed Musa, Emenike, Moses gibi yıldızları durdurmak zor olsa da, Nijerya savunmasının pek sağlam ayakkabı olmadığı da gerçek!

Kamerun - Tunus

5 kez Dünya Kupası oynayan, 1 kez çeyrek final yaşayan Kamerun ile, 4 kez bu podyumda boy gösteren Tunus'un ilk maçı futbol olarak bekleneni veremeyip 0-0'a bağlansa da; 2. maç öncesinde 90 dakika sürecek muhteşem bir mücadeleyi garanti etmiş oldu. Itandje, Webo, Dany, Chedjou, Wissem Ben Yahia gibi tanıdık isimlerin de olması, bu 90 dakikaya ayrı bir boyut getiriyor.

İlk golü atanın Brezilya biletini koparacağı maçta, Eto'o başta tecrübe ve kalite olarak çok önde olan Kamerun'un favori olduğu kesin. Kamerun'un evinde zor gol yiyen bir takım olması da Tunus'un işini zorlaştıracak. Tunus'da bir türlü patlayamayan Chermiti, Yassine Chikhaoui, Khalifa, Ben Hatira gibi yıldızların formda olması şart. Bir duran top bile Dünya Kupası'nın kaderini değiştirmeye aday sonuçta.

Cezayir - Burkina Faso

Cezayir 24 yıl sonra 2010 Dünya Kupası'na giderken, Mısır'la savaş gibi iki maç oynamıştı. Bu kez ise Afrika Uluslar Kupası finalistine çarptılar. İlk maçın 86. dakikasında eski Samsunlu Bance, penaltıyı gole çevirdi ve 3-2'lik galibiyetle finalin sürpriz olmadığını kanıtladı. 19 Kasım'da Mustapha Tchaker Stadı'ndaki atmosfer de o golle cehenneme dönmüş oldu!

2. maç öncesi Cezayir'in en büyük kozu Feghouli olacak. Valencia'nın yıldız oyuncusunu destekleyecek, Soudani, Taider gibi isimler de var. Ancak savunma oyuncularının başı daha büyük bir belada. Zira Pitroipa, Bertrand ve Alain Traore, Bance, Zongo gibi isimlere sahip çok hızlı bir takıma karşı oynayacaklar. Cezayir'in üstünlük sayısını bulamadığı her dakika, Burkina Faso'nun gole bir adım daha yaklaşması demek. Savunma ise Bakary Kone, Charles Kabore'nin işi. Ancak tarih yazmak, hele ki öyle bir atmosferden çıkmak için çelik gibi olmak şart.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Senegal Tunus Spor Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title