Haberler

ABD yenilgisiyle Dünya Kupası'ndan elenen İran'da muhalifler sokağa dökülüp çılgınca eğlendi

Güncelleme:

2022 Dünya Kupası B Grubu son maçında ABD'ye yenilen İran turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın ardından İran'da sokağa dökülen rejim muhalifleri kalabalıklar halinde kutlamalarda bulundu.

İran'ın Katar'da düzenlenen 2022 FİFA Dünya Kupası çerçevesinde ABD ile oynadığı maçta mağlup olmasının ardından sokaklara çıkan rejim muhalifleri kalabalıklar halinde sevinç gösterisinde bulundu.

MUHALİFLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Sosyal medyada, Katar'daki Dünya Kupası'nda İran'ın ABD'ye 1-0 yenilgisi sonrası sokaklara çıkan bazı grupların, slogan atıp havai fişek ateşleyerek mağlubiyet kutlaması yaptıkları görüntüler yer aldı. Görüntülerde ülkenin Tahran, Gurve, Reşt, Gorgan, Cevanrud, Erdebil, Urumiye, Senendec, Merivan, Dezful, Ahvaz, Zencan, Mahabad, Sakkız ve Kamyaran gibi birçok şehrinde sokaklara çıkan muhalif gruplar sevinç gösterisinde bulundu.

BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNMUŞLARDI

Görüntülerde, kutlama yapan İranlıların slogan atarak havai fişek ateşlediği, araç konvoyları oluşturduğu anlar yer alıyor.

Başkent Tahran'da konferans salonları, sinema ve kafelerde maçı toplu izleyen seyirciler evlerine üzüntü içinde dönerken, olası galibiyet kutlamaları için yapılan hazırlıklar ise iptal edilmişti. İran'da Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra ölmesi sonrası protesto düzenleyen göstericiler, İran'ın 2022 FİFA Dünya Kupası maçlarını boykot çağrısında bulunarak maçların izlenmemesini istemişti.

1156 MAHKUM SERBEST BIRAKILMIŞTI

İran'ın kazanması durumunda sevinç gösterisinde bulunulmamasına ilişkin çağrılar birçok yerde karşılık bulmuştu. İran daha önce oynadığı İngiltere maçında 6-2 mağlup olurken Galler maçını 2-0 üstünlükle kazanmıştı. Galler maçı sonrası İran'ın şehirlerinde halk sokaklara çıkarak kutlamalarda bulunmuştu. Galler maçı galibiyetinden sonra Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei özel bir talimat yayınlamış 1156 mahkum serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Katar İran Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor? TYT'ye girmeden AYT'ye girilir mi? TYT sınavına girmeyenler AYT sınavına girebilir mi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 8 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Portekiz - Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Portekiz - Hırvatistan maçı nereden izlenir? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılacak mı, çıkacak mı? KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman? KPSS ortaöğretim başvuru tarihi ayın kaçında, hangi tarihte? RTÜK kaç üyeden oluşur? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kaç üyedir, nasıl seçilir? TYT İLE ALAN BÖLÜMLER NELERDİR? Hangi bölümler TYT ile alıyor? TYT ile alan bölümlerin puan listesi 2024! 8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur?
YKS'yi 30 saniyeyle kaçırdı, okulun kilitli kapısından çıkışı olay oldu

YKS'yi 30 saniyeyle kaçırdı, okulun kilitli kapısından çıkışı olay oldu

500

Yorumlar (9)

Hsn:

sebep ne olursa olsun ülkesinin yenilgisini kutlayanlar içeri tıkılmalı yada ülkeden def edilmeli böyle tiplerden her hainlik beklenir

109
66
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

biz bunlara kısaca HAİN diyoruz

95
80
yanıtYanıtla
Halit:

biz buna hainlik diyoruz içerde hangi taraf olursa olsun dışarıya karşı birlik olunmalı

116
55
yanıtYanıtla
qqclicks :

Allah'ın şeriatını uygulamayan, Kur'an-ı Kerime'e eksik diyen, Hazreti Ali'ye mesnetsiz şeyler söyleyen, israille dostluk eden, terör örgütlerine destek veren, kendi ülkesinde ve Irakta sünnileri öldüren şia iran rejimi ile birlik olacaklarmış dışarıya karşı kenetleneceklermiş? nasıl bir zihniyet bu...

yanıt13
yanıt13
Dr.Kimbel:

Bizim a milli takımı oraya kadar gidemedi helal olsun iranlı takıma bu yeter onlara gurur duysunlar

84
42
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

hahahahaa :))

26
19
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Müslüman ülkelerde muhalif olmak demek, Batının kuklası sömürgesi olması demek.... Muhalifler neden ülkesini ve milletini seven ,bağımsız ve özgür düşünen tipler olmaz..

18
17
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Oradaki vatan hainleri de aynı bizdekiler gibi.

12
11
yanıtYanıtla
Mehmet Dönmez:

Kol kırılır yen içinde kalır.insan nasıl ülkesinin basirisizligina sevinebilir ilginc basit gibi gorunen fakat cok sıkıntılı bir durum.bizim milli takim elendi diye burda sevinseler cok buyuk olaylar cikar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title