Haberler

58. Ömer Besim Kır Koşusu

Erkeklerde Etiyopyalı Bekele Jida, kadınlarda Senem Çağlan birinci oldu  Atletler arasında çıkan kavgayı diğer sporcular ve antrenörler güçlükle engelledi

Atletizmde 58. Ömer Besim Kır Koşusu İstanbul'da yapıldı.

Zeytinburnu Kazlıçeşme kros parkurunda büyük erkekler ve kadınlar, 23 yaş altı erkekler ve kadınlar ile genç erkek ve kız olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen yarışa toplam 168 sporcu katıldı.

18 sporcunun yer aldığı büyük erkeklerde Etiyopyalı Yohannis Bekele Jida, 29.39'luk derecesiyle 10 kilometrelik yarışı ilk sırada tamamladı. Vedat Günen 29.42'lik derecesiyle ikinci, Mehmet Çağlayan ise 30.00'luk derecesiyle üçüncü sırayı aldı.

15 sporcunun katıldığı büyük kadınlarda ise Senem Çağlan 26.53'lük derecesiyle 8 kilometrelik yarışı ilk sırada tamamladı. Senem'in ardından Ümmü Kiraz 27.04'lük derecesiyle ikinci, Türkan Özata da 28.00 derecesiyle üçüncü oldu.

8 kilometrelik 23 yaş altı erkekler yarışında Şeref Dirli 23.35'lik derecesiyle, 6 kilometrelik 23 yaş altı kadınlarda da Esma Aydemir 20.24'lük derecesiyle ilk sırada yer aldı. 6 kilometrelik genç erkekler yarışında Hakan Çeçen 18.12'lik derecesiyle ve 4 kilometrelik genç kızlar yarışında da Emine Hatun Tuna 13.20'lik derecesiyle birinci geldi.

58. Ömer Besim Kır Koşusu'na 3 yabancı atlet de katıldı. Erkeklerde birinci olan Etiyopyalı Bekele Jida'nın yanı sıra büyük kadınlarda Bulgar Dobrinka Shalamanova altıncı, genç erkeklerde Bulgar Alex Vassilev ise 23. oldu.

Dereceye giren sporculara büyük erkeklerde ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkan Vekili Selim Terzi ve eski yöneticilerden Selahattin Yıldız, büyük kadınlarda ise Atletizm İstanbul İl Temsilcisi Salih Nathur verdi.

Atletler kavga etti

58. Ömer Besim Kır Koşusu'nda atletler arasında kavga çıktı.

Büyük erkekler yarışının sonlarına doğru, aralarında daha önce tartışma yaşandığı ileri sürülen bazı atletler koşu parkurunun yanında kavga ederken, araya giren diğer sporcular ve antrenörler atletleri zor sakinleştirdi.

Büyük erkekler yarışının bitiminin ardından bu kez büyüklerden da bazı atletler kavga etti. Hemen kavga eden atletleri ayırıp uzaklaştıran diğer sporcular ve antrenörler olayın büyümesini önledi.

Yarışın gözlemcisi TAF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Müslim Aksakal, kavgaya karışan ikisi büyük erkek, ikisi 23 yaş altı erkek 4 atletin isimlerini alarak, olayı not etti. Aksakal'ın yazacağı raporu yönetim kuruluna sunacağı ve atletlerin disiplin kuruluna sevk edilecekleri bildirildi.

Milli takım belli olacak

1928 yılındaki 1: 59.6'lık derecesiyle 800 metrede 2 dakikanın altını koşan ilk Türk atleti olan Ömer Besim Koşalay adına düzenlenen geleneksel yarış, aynı zamanda Avrupa Kros Şampiyonası için milli takım seçmesi niteliği taşıyor.

Yarışın ardından gençler, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde milli takıma seçilecek atletler belirlenecek.

Avrupa Kros Şampiyonası 8 Aralık Pazar günü Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Zeytinburnu Ümmü Kiraz Çağlayan İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title