Haberler

30 bin nüfuslu ilçeden Türkiye 4.'sü çıktı

Güncelleme:

- 30 bin nüfuslu ilçeden Türkiye 4.'sü çıktı Plastik borulardan yapılan aletlerde çalışarak Kayseri şampiyonu oldular Çocukların hedefi NBA'de oynamak Sportif Eğitim Uzmanı Ömer Demir: "Fırsat verilirse hangi dalda olursa olsun büyük cevherlerin çıkabileceğini gösterdik" Kayseri'nin 30 bin...

- 30 bin nüfuslu ilçeden Türkiye 4.'sü çıktı

Plastik borulardan yapılan aletlerde çalışarak Kayseri şampiyonu oldular

Çocukların hedefi NBA'de oynamak

Sportif Eğitim Uzmanı Ömer Demir :

"Fırsat verilirse hangi dalda olursa olsun büyük cevherlerin çıkabileceğini gösterdik"

KAYSERİ - Kayseri'nin 30 bin nüfuslu Bünyan ilçesindeki Şehit Cennet Yiğit Ortaokulu Basketbol Takımı, Kayseri şampiyonu olurken Türkiye finallerinde ise ilk 4'e girdi. Antrenmanlarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Ömer Demir nezaretinde kısıtlı imkanlarla yapan takım oyuncularının hedefi ise NBA'de oynamak.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bulunan Şehit Cennet Yiğit Ortaokulu Basketbol Takımı, küçük erkekler kategorisinde Kayseri şampiyonu olarak Türkiye finallerine katılmayı başardı. Takım, Denizli'de düzenlenen ve 8 takımın yarıştığı turnuvada ise ilk 4'e girerek büyük başarı yakaladı. Plastik borularla antrenmanlarını aralıksız sürdüren takım oyuncuları, kendilerini daha da geliştirerek Amerikan Basketbol Ligi olan NBA'de oynamak istiyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Ömer Demir, başarıya nasıl gittiklerini anlatarak, "2021-2022 eğitim yılının başlamasıyla beraber minikler ve küçük erkekler kategorisinde basketbol müsabakalarına çıktı. Şehit Cennet Yiğit Ortaokulu ile Kayseri birinciliği elde ettik. Aynı şekilde Atatürk İlkokulu ile de minikler kategorisinde Kayseri Şampiyonluğunu elde ettik. Küçük erkeklerde ulusal bazda müsabakalar olacağı için onlar önce Kayseri'yi temsilen 2022 yılında Sivas'a grup müsabakaları için gittik ve birinciliği elde ettik. Kırşehir'de Kayseri'yi temsilen Türkiye yarı finallerine katılma hakkı kazandık. Kırşehir'de de Kayseri'yi başarıyla temsil ettik ve Şehit Cennet Yiğit Ortaokulu adına katıldığımız turnuvayı birincilikle neticelendirdik ve Türkiye'de 8 takım arasına katılmaya hak kazandık. Denizli'deki Türkiye finallerinde 8 takım içerisinde ilk 4'e girdik. Bünyan ilçesinden çıkardığımız takımla Türkiye dördüncülüğü elde ettik" ifadelerini kullandı.

"Her birimizin memlekete borcu var"

Hedefleri hakkında da konuşan Demir, "Çocuklarımıza kendimizi adadık. Bunun en büyük sebebi de bu memlekete hepimizin borcu olduğunu düşünüyorum. Bunların hepsi bizim evlatlarımız. Anadolu'nun göbeğinde fırsat verilirse hangi dalda olursa olsun çok büyük cevherlerin çıkabileceğini bir nebze de olsa gösterebildiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki hedefimizin en önemlisi; çocuklarımıza şampiyonluktan daha önemli olan, bu ülkenin bir bireyi oldukları bilinciyle milli ve manevi duygularımızdan asla taviz vermeden bu ülkeye sahip çıkma duygusunu çocuklarımıza işletebilirsek o zaman şampiyon oluruz" dedi.

Hedefinin NBA'de oynamak olduğunu söyleyen takım oyuncusu Bekir Başdemir ise; "Sabah, akşam demeden her gün antrenman yaptık. Çünkü bir hedefimiz vardı. Allah'ın izniyle Türkiye derecesi elde ettik. Hedefim basketbolcu olarak NBA'ye gitmek istiyorum" diye konuştu. Takım oyuncusu Yusuf Efe Akpınar da ileride basketbolcu olmak istediğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ömer Demir Plastik Kayseri Türkiye Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

title