Haberler

2. FIFA Grassroots Antrenörlük Kursu

TFF Çocuk ve Okul Futbolu Sorumlusu Bozkurt."Avanos'taki etkinliğe birinci eğitim sonrasında 7 ilde 200'e yakın çocuk ve onların beden eğitimi öğretmenleri arasından belirlenen çocuklar ve öğretmenler katılıyor".

- TFF Çocuk ve Okul Futbolu Sorumlusu Bozkurt:

" Avanos'taki etkinliğe birinci eğitim sonrasında 7 ilde 200'e yakın çocuk ve onların beden eğitimi öğretmenleri arasından belirlenen çocuklar ve öğretmenler katılıyor"

FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliğiyleTürkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde, turnuvaya ev sahipliği yapacak şehirlerde gerçekleştirilen çocuk futbolu Grassroots aktivitelerinde görev alan antrenörlerin de katıldığı FIFA Grassroots kurslarının 2'ncisi Avanos İlçesi'nde başladı.

Avrasya Hotel'de 22 Haziran'a kadar sürecek eğitime, FIFA eğitmeni Horst Kriete, TFF Çocuk ve Okul Futbolu Birimi personeli, bölge antrenörleri ve TFF Çocuk ve Okul Futbolu projelerinde görev alan bazı antrenörler ile projeye katılan 12 yaş grubu 80 çocuk katılıyor. Kursta hem FIFA hem de TFF görevlileri tarafından teorik ve pratik eğitimler verilecek.

TFF Futbol Gelişim Direktörü Güven Erdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkini Antalya'da gerçekleştirdikleri Grassroots etkinliklerinin ikincisini Avanos'ta yaptıklarını belirterek, amaçlarının çocuklara futbolu sevdirmek, fair play'i aşılamak olduğunu söyledi.

1 hafta boyunca farklı illerden gelen çocukları futbolla buluşturup, değişik konularda eğitimler vereceklerini anlatan Erdil, "81 ilde organizasyonumuz var. Oralarda temsilcilerimiz bulunmakta ve gönüllülük esasıyla gidiyor. Buralarda beden eğitimi öğretmelerinden ve antrenörlerden destek alıyoruz" dedi.

Türkiye'de amaçlarının ilçelere hatta köylere futbolu götürebilmek olduğunu, bunun için ilk önce okullarda, semt sahalarında, kulüplerde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Erdil, projenin devamında da seçtikleri çocukları ana merkezde toplayıp öğretmenleriyle beraber futbolun nasıl oynanması gerektiğini öğretmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

TFF Çocuk ve Okul Futbolu Sorumlusu Dr. Sinan Bozkurt, "Avanos'taki etkinliğe birinci eğitim sonrasında 7 ilde 200'e yakın çocuk ve onların beden eğitimi öğretmenleri arasından belirlenen çocuklar ve öğretmenler katılıyor" dedi.

Almanya'dan FIFA adına gelen bir antrenör eğitimcisinin eşliğinde çocuk futboluna yönelik kursu gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu etkinlik Türkiye'de U-20 kapsamında geliştirilen bir çalışma. Yerel sponsor Ülker firmasının desteği ile bu etkinlikler gerçekleştiriliyor. Etkinlik sonrasında da Türkiye'de bundan sonra antrenör eğitimlerinde hep yetişkinlere yönelik odaklanan antrenör eğitimini daha çok çocuk futboluna yönelik eğitimlerle değiştirilmesi, kulüplerde, okullarda, semtler sahalarında birçok organizasyonda çocuk futbolunun daha ön plana getirilmesi amaçlanıyor." - Nevşehir

Kaynak: AA / Spor

Güven Erdil Avrasya Avanos Spor Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title