Haberler

SPK'dan "Şike" Yorumu

Güncelleme:

SPK Başkanı Akgiray'dan futboldaki şike iddialarına ekonomik bakış...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, futboldaki şike iddialarıyla ilgili olarak, "Eğer şike veya başka bir olay varsa ve bu, bir kağıdın, hisse senedinin, firmanın piyasa değerini etkileyecekse, bu bilginin bir an önce piyasaya gelmesi fevkalade önemli. Bu nedenle kurumların bu konuda kararsızlıkta ısrar ediyor olması hoş değil. Yanlış veya doğru, bir karar alınıp o kararın piyasaya duyurulması lazım" dedi.

"Eğer şike varsa ve bu yapılırken borsadan veya diğer sermaye piyasalarından başkalarının pahasına haksız kazanç çıkmışsa, bunun şikeden bile ağır suç olacağını ve yapanı kimsenin kurtaramayacağını" belirten Akgiray, SPK olarak, konuyla ilgili şirketin bir sezon boyunca tüm işlemlerini incelediklerini, hatta iddia edilen maç tarihlerindeki hareketlere baktıklarını" kaydetti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile SPK arasındaki anlaşma için Washington'da bulunan Akgiray, düzenlediği basın toplantısında futbolda şike iddialarına yönelik soruları da yanıtladı.

Akgiray, konuyla ilgili "varsayımsal" bazda konuşacağını vurgulayarak, öncelikle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere 4 takımın anonim şirket olarak borsada işlem gördüğünü hatırlattı.

"Bu dört kulüp arasında arasında şike yaptığı iddia edilen bir takımın puanının silinmesi, şampiyonluğunun alınması, kümesinin düşürülmesi halinde halinde, bunun şirketinin değerini de etkileyeceğine" dikkati çeken Akgiray, bu şirketlerin binlerce küçük yatırımcısı olduğunu belirterek, "başkalarının yaptığı yanlış yüzünden, çoğunluğu masum olan yatırımcıların zor durumda, mağdur kalmasının doğru birşey olmadığını" kaydetti.

Akgiray, sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bir olay, şike veya başka bir olay, bir kağıdın, bir hisse senedinin, bir firmanın piyasa değerini etkileyecekse, o haberin, o bilginin piyasaya hemen ulaşmasını sağlamak bizim görevimiz. Yatırımcılar bilsin ki burada bir risk var. Bu bilginin bir an önce piyasaya gelmesi fevkalade önemli. Bu nedenle kurumların bu konuda kararsızlıkta ısrar ediyor olması hoş birşey değil. Çünkü herşey havada kalıyor.

Yanlış veya doğru, bir karar alınıp o kararın piyasaya duyurulması lazım. Belki işin hukuki boyutu yavaşlığı gerektiriyor, ona karışamayız ama biz sermaye piyasaları açısından belirsizliğin bir an evvel ortadan kalkmasında büyük fayda görüyoruz. Dolayısıyla bu belirsizlik ortadan kalkmazsa, işin rakamsal riski, boyutu daha fazla büyüyecek, daha büyük sıkıntı olacak".

Akgiray, belirsizlik konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) mu kastettiği sorusuna ise "evet" yanıtını verdi. - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title