Haberler

Sp'li Şerafettin Kılıç: "Bu Kayyum Değil"

Güncelleme:

Saadet Partisi (Sp) İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Partisinin Kayyuma Devredilmesine İlişkin, "Bu Aslında Kayyum Değil. Kayyumda Genel Başkanın Görevlerini, Diğer Genel Merkezdeki Yöneticilerin Görevlerini Kayyum Yapar. Bu Öyle Değil Ki. Bu Arkadaşlar Sadece Kongreye Çağrı Yapacaklar" Dedi.

SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, partisinin kayyuma devredilmesine ilişkin, "Bu aslında kayyum değil. Kayyumda genel başkanın görevlerini, diğer genel merkezdeki yöneticilerin görevlerini kayyum yapar. Bu öyle değil ki. Bu arkadaşlar sadece kongreye çağrı yapacaklar" dedi.

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere görevlendir üç üyeden birisi olan partinin İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, NTV'de Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi'nin olağanüstü kongreye gitme kararının içlerine sindiğini ifade eden Kılıç, "Tabii ki 650 delege takiben 800 delege talep etmiş bu kongreyi ve dolayısıyla bin 250 delegemiz var. Bin 250 delegeden 850 delege kongre talep etmiş, 650 delegenin imzası genel merkezimize intikal etmiştir. Dolayısıyla delegelerin çoğunluğu böyle bir kongre talep etmiş, aynı zamanda saadet camiası bir bütün olarak böyle bir kongre talep etmiştir. Dolayısıyla içimize sinmiştir çünkü bu kongre inşallah yaraları sarma kongresi olacaktır" dedi.

-"BU KAYYUM DEĞİL"-

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere görevlendirilen üç kişinin bu partiyi kuran kişilerden olduğuna işaret eden Kılıç, "Dışardan birisi partimizi idare etmek üzere görevlendirilmiş olsaydı bir tuhaflık olurdu. Neticede bu partiyi kuran takiben yüz küsur arkadaştan üç tanesidir şimdi görevlendirilen. Dolayısıyla kurucular kurulu eğer bu görevi yapmayacaksa, böyle bir kongreye götürmeyecekse veya böyle bir talep ile görevlendirilmeyecekse kim görevlendirilecek. O zaman dışardan getirmek lazım o zaman da kayyum denilen şey doğru çıkmış olur. Halbuki bu aslında kayyum değil. Kayyum ama kayyumda genel başkanın görevlerini, diğer genel merkezdeki yöneticilerin görevlerini kayyum yapar. Bu öyle değil ki. Bu arkadaşlar sadece kongreye çağrı yapacaklar" diye konuştu. Kılıç, kongre tarihine ilişkin de gerekçeli karar alındıktan sonra, üç arkadaş bir araya geleceğiz. Bir ay içerisinde muhtemelen kongreye gidileceğini belirtti.

-SÜREÇ ERBAKAN'IN BİLGİSİ DAHİLİNDE YÜRÜYOR-

"Süreç Necmettin Erbakan'ın bilgisi dahilinde mi yürüyor?" sorusuna Kılıç, "Tabi ki" yanıtını verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan önceki süreci de hatırlayacak olursak 11 Temmuz kongresinden sonra her süreçte Genel Başkanımız Numan Bey, Erbakan Hocamız ile görüştü. Hocamız kendisine kongre talebi olduğunu, bu talebin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Yerine getirilmedi. Daha sonra 650 imza Erbakan Hocamıza, 150 imza da genel merkezimize intikal ettirildi. 650 delegenin sesine kulak vermedi genel başkanımız. Takriben 310 oy ile seçildi. 650 delege kongre yapılmasını talep etti ve talebini de yazılı olarak da dile getirdi. Bunların içerisinden 33 tane arkadaşımızın imzası geri çektirildi."

-KONGRE DAHİL İSTİŞARESİZ YAPILMIŞTIR-

Kılıç, partisinin birtakım temel ilkeleri olduğunu dile getirerek, partisinin 1969 senesinden beri bu temel ilkelerine bağlı olarak geldiğini söyledi. Saadet Partisi'nin 1969 senesinde bu temel ilkeler ile ilgili olarak söyledikleri ile 2010 senesinde söyledikleri arasında çelişki olmadığını vurgulayan Kılıç, "Şimdi bir çelişki oluşmaya başladığı için söylüyorum. Temel ilkelerimizin bir de uyulması gereken prensipleri vardır. Bunlardan bir tanesi kararların istişare ile alınmasıdır" dedi. "İstişare Erbakan ile istişare mi?" sorusu üzerine de Kılıç, "Tabii Erbakan bu davanın önderidir. 1Erbakan Hocamıza danışılması lazım. Her alanda istişare gereklidir. Kongre dahil istişaresiz yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş'un kongrede yeniden aday olup olmayacağına ilişkin ise Kılıç, "Onu Sayın Kurtulmuş'a sormak lazım" dedi. Kılıç, kendi adaylarının kim oluğu sorusuna ise "Onu bilemiyoruz. Biz kongreye götüreceğiz. Lider adayını süreç gösterecektir. Bizim hedefimiz bin 250 delegemiz başta olmak üzere bütün saadet camiasını kucaklamak, kırgınlıkları gidermektir" karşılığını verdi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title