Haberler

Sözlü'nün İskilipli Atıf Hoca Hakkındaki Sözleri

Çorum'da, 68 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan İnsani Değerler Platformu ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Osmanlı'da son döneminde yaşamış İslam alimleri ve İskilipli Atıf Hoca'ya hakaret ettiği öne sürülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye tepki gösterdi.

Çorum'da, 68 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan İnsani Değerler Platformu ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Osmanlı'da son döneminde yaşamış İslam alimleri ve İskilipli Atıf Hoca'ya hakaret ettiği öne sürülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye tepki gösterdi.

İskilipli Atıf Hoca'nın torunu da olan İmal, yaptığı yazılı açıklamada, Sözlü'nün, dedesi hakkında kullandığı cümlelerin en çok kendisini üzdüğünü vurguladı.

Sözlü'nün talihsiz bir açıklama yaptığını ifade eden İmal, şunları kaydetti:

"Sözlü'nün Atıf Hoca hakkında kullandığı cümleler en çok beni üzmüştür. Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi devlet düşmanları ile yan yana Atıf Hoca'nın ismini anıp, ismine leke düşürenler, Sözlü'nün sarf ettiği cümleler üzerinden yine bir rant peşine düşüp milliyetçi, ülkücü hareketi Atıf Hoca'ya cephe almış gibi göstermeye çalışarak Çorum'da kaybettikleri oyu tekrar alma çabası içerisine düşmüşlerdir. Sözlü'nün söylemleriyle Hoca'yı siyasi hesaplarına ortak etme adına savunmaya kalkan acizler arasında bir fark yoktur. Şahsımın ocak başkanlığına atanması sırasında genel başkanımız ile görüşmeye gittiğimizde Atıf Hoca'nın torunu olduğum biliniyordu. Kimse bana 'sen hain torunusun, senden ocak başkanı olmaz' demedi. Aksine memnuniyetle karşılandı. Bu sebeple 'milliyetçi ülkücü hareketin tamamı Atıf Hoca'ya hain diyor' şeklinde hiç kimse siyasi yönlendirme yapmaya kalkmasın. Sözlü'nün sözleri üzerinden de kimse ülkücü hareketi zan altında bırakamaz. Konu bu kadar açık ve nettir. Bunu anlamamak çok da zor olamaz diye düşünüyorum."

68 sivil toplum örgütünden ortak açıklama

Platform adına yapılan yazılı açıklamada ise geçen hafta sonu Adana'da gerçekleştirilen teröre lanet etkinliğinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün ilgisiz, gereksiz ve anlamsız bir şekilde din görevlilerine, Osmanlı'nın son döneminde yaşamış İslam alimlerine ve İskilipli Atıf Hoca'ya karşı çirkince ve küfür dolu hakaretlerinin teessürle öğrenildiği belirtildi.

Kardeşliği pekiştirmek için düzenlenen bir etkinlikte kardeşliğe yakışmayan sözlerinden dolayı Çorum İnsani Değerler Platformu olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanının şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak iyi biliyoruz ki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, sarf ettiği edep dışı sözlerden dolayı partisine mensup olup da İskilipli Atıf Hoca'ya gönül veren, onun inancını ve yürüdüğü yolu kendine rehber edinmiş on binleri de ziyadesi ile üzmüş, kırmıştır. Nereden beslendiği belli olmayan bu garez dolu açıklamalar, eminiz ki mensubu bulunduğu parti tarafından da şiddetle telin edilmektedir. Taşıdığı siyasi kimliğe ve bulunduğu makama hiç yakışmayan bu sözlerinden ötürü İnsani Değerler Platformu olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanını İskilip'ten, İskilipli Atfı Hoca'dan, Atıf Hoca'nın torunlarından ve sevenlerinden özür dilemeye davet ediyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sözlü Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title