Haberler

Sözlü'den Hukukun Egemenliği ve Güçlü Demokrasi Vurgusu

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor günleri Türk Milleti’nin dayanışmasıyla atlatacağına inandığını belirtip, “Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde Türkiye, hukukun egemenliğinin tesis edildiği, demokrasinin güçlendiği bir ülke olur” dedi.

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor günleri Türk Milleti'nin dayanışmasıyla atlatacağına inandığını belirtip, "Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde Türkiye, hukukun egemenliğinin tesis edildiği, demokrasinin güçlendiği bir ülke olur" dedi.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki büyükşehir, il ve ilçe belediyelerin bağlı olduğu ÇBB'nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. ÇBB ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yönettiği toplantıda 2016-2017 bütçe kararnamesi 1 milyon 50 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'dan boşalan encümen üyeliği seçiminde ise yeni üyeliğe Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan oy birliğiyle seçildi. Toplantıda Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye inceleme gezisi düzenlenmesi de karara bağlandı.

'Zor günler dayanışmayla atlatılacak'

Meclis üyelerine hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, ÇBB'nin siyaset üstü bir platform olduğunu anımsatıp, 1999'dan beri devam eden birlikteliğin samimiyet ve dayanışmayla sürdüğünü dile getirdi. Başkan Sözlü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları ve Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'nin içinde bulunduğu zor günleri Türk Milleti'nin sergilediği büyük dayanışmayla atlatacağına inandığını vurguladı. Başkan Sözlü, "Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde Türkiye hukukun egemenliğinin tesis edildiği, demokrasinin güçlendiği bir ülke olur. O yüksek çıtaya ulaştığımızda emin olun ki ifa ettiğimiz görevleri, temsil ettiğimiz hemşehrilerimiz adına çok daha verimli yaparız" diye konuştu.

Dünyaya yön veren ülkeleri kıyasladı

Hukukun egemen olması ve demokrasinin güçlenmesi için çok çaba sarf etmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Sözlü, "Dünyaya baktığımızda, bir yanda petrolü, gazı, kömürü olan zengin ülkeler, diğer yanda demokrasisi güçlü ve hukukun egemenliğini sağlamış ülkeler var. Bu iki grup arasında dünyaya yön verenlerin demokrasisi güçlü ve hukukun egemen olduğu ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak biz neredeyiz? Onu iyi sorgulamalıyız. Dünyaya yön veren ülkeler arasına girmek için hukukun egemenliğini tesis etmeliyiz, demokrasimizi güçlendirmeliyiz. Bunu sağladığımız zaman göreceğiz ki hem şehrimiz, hem halkımız, hem de ülkemiz kazanacaktır" değerlendirmesini yaptı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Çukurova Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title