Haberler

Sözlü: "Basın, Köklü Demokrasilerin Vazgeçilmezidir"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, yaşanan sorunlar nedeniyle kutlama yapmaktan ziyade, sıkıntıların gündeme getirildiği ve çözüm için tartışma platformlarının oluşturulduğu, toplumsal farkındalık inşa etme fırsatı haline geldiğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün, yaşanan sorunlar nedeniyle kutlama yapmaktan ziyade, sıkıntıların gündeme getirildiği ve çözüm için tartışma platformlarının oluşturulduğu, toplumsal farkındalık inşa etme fırsatı haline geldiğini belirtti.

Sözlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında gazetecilerin görevinin toplum yararına objektif bilgilendirme olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu görevini layıkıyla yerine getiren gazetecilerin ve basın organlarının özgürce çalışabilmesi gerekir. Çağdaş demokrasilerde basın kuruluşlarının, gazetecilerin işlerini baskı altında olmadan yapması vazgeçilmezdir. Bağımsız ve toplum yararına çalışan medyanın varlığı, bir toplumun köklü demokrasiye ulaşmasındaki en önemli unsurdur.

Gazetecilerin dürüstçe ve objektif kriterler doğrultusunda işlerini yapmalarından ötürü hapsedilmesi, işlerinden edilmesi, baskı altında tutulması ve gücü elinde bulunduranların kontrolüne alınması, hele hele hayatlarına kastedilmesi asla kabul edilemez. Kamu yararına çalışan gazetecilerin, mesleklerini icra etme hakkının korunması için hepimize büyük görev ve sorumluluk düşüyor."

Sözlü, mesajını şöyle tamamladı:

"Günümüzde bu konuda yaşanan sıkıntılara ve bütün zorluklara rağmen gelecekten ümitliyim. Türkiye'de bir gün basın mensuplarının çağdaş demokrasi normlarında, rahatça, dürüstçe, kamu yararına özgürce çalışabilecekleri bir ortamın oluşturulacağına inanıyorum. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği Muasır 'Medeniyetler Seviyesi'ne yükselme hedefinden vazgeçilmemesi yeterlidir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Hüseyin Sözlü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title