Haberler

Sosyal Medya Çanakkale'de Masaya Yatırılacak

Güncelleme:

Sosyal medya, Çanakkale'de "Uluslararası Yeni Medya Yeni Yaklaşımlar Konferansı" adıyla 8-9 Mayıs tarihlerinde akademik açıdan masaya yatırılacak.

Sosyal medya, Çanakkale'de "Uluslararası Yeni Medya Yeni Yaklaşımlar Konferansı" adıyla 8-9 Mayıs tarihlerinde akademik açıdan masaya yatırılacak.

Bütün dünyada etkileri, faydaları ve zararları tartışma konusu olan sosyal medya Çanakkale'de akademik bir toplantıyla ele alınacak. 'Uluslararası Yeni Medya Yeni Yaklaşımlar Konferansı' adıyla 8-9 Mayıs'ta ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan çalışmaya yoğun ilginin olması bekleniyor. ÇOMÜ Rektörlüğü adına İletişim Fakültesi Dekanlığı ve T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü adına Çanakkale İl Müdürlüğü'nce organize edilen uluslararası konferansta sosyal medya Eğitim Politikaları, Politik İletişim, Yasal Düzenlemeler, Film, Grafik Tasarım, Din, Fotoğrafçılık, Video, Etik, Mahremiyet; Özel ve Kamusal Alan, Demokrasi, Kültürel Değerler, Reklam Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Gerçeklik ve Çocuk alt başlıkları ile ele alınacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit Ayengin, konferans üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yaz ortalarında bize getirilen teklif üzerine Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile temaslarımız yoğun oldu. Çanakkale'de zaman zaman benzer etkinlikler yapılıyor ama yeni medya konusu üzerine bir çalışma gerçekleşmiş değildi. Bu anlamda özel bir konferans olacak. Ayrıca uluslararası ölçekte bir akademik çalışma yürütülecek olması da önemli. Amacımız iki kurum arasındaki bu işbirliğini gelecek yıllarda da devam edecek şekle dönüştürmektir" diye konuştu.

Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli, görev alanları itibariyle medya üzerine çalışmalar yürüttüklerini, dünya üzerinde yeni bir olgu olarak karşımıza çıkan sosyal medyanın akademik açıdan ele alınacak olmasının konunun anlaşılması açısından yarar sağlayabileceğini ifade ederek, "Rektörlüğümüze ve Dekanlığımıza gösterdikleri duyarlılık sebebiyle teşekkür ediyorum. 65 bildirinin sunulacağı uluslararası konferansın ciddi sonuçlar vereceğini ümit ediyorum. Bilim Kurulu olsun, alt başlıklar olsun titiz bir çalışma sonucu tespit edildi. Sunulan bildirileri Genel Müdürlüğümüz kitaplaştırarak düşünce dünyamıza armağan edecek" dedi.

İnternet üzerinden canlı olarak yayımlanması düşünülen konferans, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın Onursal Başkanlığında gerçekleşecek. Konferans Başkanlığını ise İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit Ayengin üstlenecek. Bilim Kurulu yerli-yabancı 19 üniversiteden 30 bilim insanından oluşuyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title