Haberler

Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, ülkenin en önemli sorunlarından birinin kayıt dışı istihdam olduğunu bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, ülkenin en önemli sorunlarından birinin kayıt dışı istihdam olduğunu bildirdi.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan İlbaş, toplumda tüm bireyleri yaşamları boyunca ilgilendiren "Sosyal Güvenlik" bilincinin oluşması gerektiğini söyledi.

Siirt İl nüfusunun 318 bin 366 olduğunu ve 40 bin 63 kişinin Sosyal Güvenlik kapsamında çalıştığını ifade eden İlbaş, şunları kaydetti:

"Bunun yanında şu anki verilerimize göre, ilimizde Sosyal Güvenlik kapsamında 16 bin 110 kişinin emekli maaşı aldığı, Genel Sağlık Sigortası kapsamında 98 bin 146 kişinin gelir testi yaptırdığı ve sosyal güvenlik kapsamına giren kişi sayısının 302 bin 944 olduğu görülmektedir. Bu da nüfusumuzun yüzde 64'üne denk gelmektedir. İlimizde yaşayan tüm vatandaşımıza, diğer bir anlatımla toplumun tüm katmanlarına az sayıda personel ile hizmet vermeye gayret ediyoruz. Personelimizin özverili çalışmaları sayesinde müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutma çabası içindeyiz."

İlbaş, kurumlarının daha etkin, verimli, hızlı hizmet sunmak ve vatandaş odaklı hizmeti ön planda tutan anlayışı gereği ilçelerde de teşkilatlanarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi ilke edindiğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title