Haberler

Sorgun'dan Kısa Kısa

Almanya Bielefeld Engelliler Derneği, Sorgun'da bulunan engellilerin malzeme ihtiyaçlarını karşıladı.

Almanya Bielefeld Engelliler Derneği, Sorgun'da bulunan engellilerin malzeme ihtiyaçlarını karşıladı.

Almanya Bielefeld Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Karabel'in girişimleriyle getirilen 150 adet tekerlekli sandalye, 50 adet yürüteç, 30 adet ihtiyaç giderici, 200 adet kol değneği, 27 adet akülü araba, 1 adet banyo asansörü, 5 koli yatalak bezi, 2 ton giysi, 5 koli ayakkabı, 2 koli tekerlekli sandalye yedek parçaları, 200 adet oyuncak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Sorgun eski belediye meydanında düzenlenen törene Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Sedat Altınok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Almanya Bielefeld Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yiğit, Dursun Karabel ile engelliler ve yakınları katıldı.

Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Avrupa'daki gurbetçilerin çeşitli vesilelerle topladıkları yardımları buraya getirdikleri için kendilerine minnettar olduklarını söyledi.

Karabel ise 2008 yılından itibaren Yozgat'taki ihtiyaç sahibi engellilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik desteklerinin devam ettiğini bildirdi.

Karabel, "Sorgun'a getirmiş olduğumuz bu malzemelerin toplam değeri yaklaşık 300 bin liradır" dedi.

Daha sonra ihtiyaç sahiplerine malzemelerin dağıtımı yapıldı.

-ŞİİR DİNLETİSİ İLGİ GÖRDÜ

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bir Bahar Akşamı" Şiir Dinletisi İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda yapıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkan Vekili Murat Gürbüz, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Zafer Erşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve davetliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2005 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda bu programı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmanın ardından öğrenciler hazırladıkları birbirinden güzel şiirleri okudu.

Davetlilerin büyük bir beğeniyle dinlediği şiirlerin okunması sırasında, bazı davetlilerin de gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Program sonrasında öğrencilere ödülleri verildi.

-OKUL DUVARI İÇİN KERMES

Sorgun Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğrenci velileri, okul duvarlarını yaptırmak amacıyla kermes düzenledi.

Sorgun Belediyesi Sergi Salonu'ndaki kermesin açılışını Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile birlikte yaptı.

Kermeste kullanılmış eşya, giysi, yiyecek, öğrencilerin yaptığı el ve ev işleri, resimler, yiyecekler satışa sunuldu.

5 gün süreyle açık kalacak olan kermesten elde edilen gelir, okulun yıkık olan duvarlarının yeniden yapılmasında kullanılacak.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title