Haberler

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014'ün Kazanan İsimleri Açıklandı

Güncelleme:

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014'ün kazanan isimleri açıklandı.

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014'ün kazananları arasında iki Türk fotoğrafçı var

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014'ün kazanan isimleri açıklandı. Yarışmaya katılan 70.000'i aşkın eser arasından ödül kazanan isimler arasında Açık yarışması Gülümseme kategorisi kazananı Alpay Erdem ve Türkiye Ulusal Ödülü kazananı Bülent Suberk yer alıyor.

Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından düzenlenen ve 2007 yılından bu yana Sony sponsorluğunda sürdürülen, dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014'ün kazanan isimleri açıklandı. Dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan 70.000'i aşkın eser arasından ödül kazanan isimler arasında Türk fotoğrafçılar da yer alıyor. Açık yarışmasında Gülümseme kategorisi kazananı Alpay Erdem ve Türkiye Ulusal Ödülü kazananı Bülent Suberk oldu.

Gerek aralarından seçildikleri fotoğrafların sayısı gerekse ödül kazanan fotoğrafçıların profesyonel değil fotoğrafçılığa tutku duyan amatör bireyler olmaları Türk fotoğrafçıların başarısını daha da önemli hale getiriyor.

Sony'nin en son dijital görüntüleme ekipmanlarından kazanan fotoğrafçıların eserleri 1-18 Mayıs tarihleri arasında Londra'daki Somerset House'da gerçekleştirilecek olan yıllık Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi'nde ziyaretçiler ile buluşacak. Ayrıca, Alpay Erdem'in fotoğrafı Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kitabının 2014 baskısında yayımlanacak.

Açık yarışmasında Gülümseme kategorisi kazananı: Alpay Erdem

Alpay Erdem, Açık yarışma Gülümseme kategorisini, 2013 yazında Dalyan, Fethiye'de çekilen "Çamurlu Gülümseme" adlı fotoğraf ile kazandı.

Erdem fotoğrafın hikayesini şöyle anlatıyor: "Geçen yaz iş amacıyla Fethiye'deydim. Kendisi havadayken fotoğrafını çekmemi isteyen bir kadını, çamur banyosundan çıktıktan sonra göle atlarken havada yakalayabilmek için bu fotoğrafı yüksek deklanşör hızında çektim. Ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Yüzündeki gülümseme ve atlayış biçimi hangi yaşta olduğunun ne kadar önemsiz olduğunu ispatlar gibiydi. Günün kahramanı oydu."

Fotoğrafçılığa 2002 yılında başlayan Erdem, halen İstanbul'daki Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi'nde fotoğrafçılık üzerine eğitim görüyor.

Alpay Erdem ödülü kazanması ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Doğa ve vahşi yaşamın gitgide artan ölçüde insan eliyle yok edildiği günümüz dünyasında, ruh halimiz, duygularımız ve psikolojik durumumuz bizi gülümsemekten alıkoyabilir. Gülümsemek düşündüğümüzden de daha zor bir hal alabilir. Kimi zaman, gülümsemek bir kabulleniş, kimi zamansa tüm bu sorunlara verdiğimiz en büyük tepkidir. Dünyadaki tüm sorunların bir gün sona ereceği umudu ve insanların yüzünde bir gülümseme yaratacağı yolunda içten bir temenni ile bu fotoğrafı sizlere sunuyorum."

Ödül olarak bir Sony a6000 fotoğraf makinesi kazanan Erdem, aynı zamanda Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Yılın Açık Fotoğrafçısı unvanı ve 5.000 ABD doları tutarındaki ödül için Açık yarışmanın diğer dokuz kategorisinin kazananlarına karşı yarışacak.

30 Nisan tarihinde Londra'daki gala töreninde açıklanacak olan Genel Açık yarışma kazananı, ödülü almak üzere Londra'ya uçacak.

Türkiye Ulusal Ödül kazananı: Bülent Suberk

Her türlü yetenek seviyesinden tüm fotoğrafçılara açık olan Ulusal Ödül, 2014 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'ndeki on Açık kategoriden herhangi birinde yarışmaya katılan bir Türk fotoğrafçısı tarafından çekilen en iyi fotoğrafı bularak ödüllendirmeyi hedefliyor.

Reuters Türkiye Baş fotoğrafçısı Murad Sezer ve Photo World Editörü Murat Gür tarafından oluşan yerel jüri tarafından seçilen kazanan isim ve finalistler ise şöyle oldu:

Birinci – Bülent Suberk

İkinci – Alpay Erdem (aynı zamanda Açık yarışması Gülümseme kategorisi birincisi)
Üçüncü – Ümmü Kandilcioğlu

Bülent Suberk'in Bursa'nın Mudanya ilçesinde çekilen "Balıkçı Sığınağı" adlı kazanan fotoğrafı, sığınak haline getirdikleri bir masanın başında sohbet eden iki balıkçı arkadaşı gösteriyor.
Bursa'da yaşayan ve Sony'nin en son dijital görüntüleme ekipmanlarınsan kazanan Suberk, başarısı hakkında, "Ödülü kazanmış olmaktan çok mutluyum," dedi.

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri

Dünya Fotoğraf Organizasyonu bugün Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nin Açık ve Gençlik kategorilerinin kazananlarının yanı sıra dünya çapındaki diğer 37 Ulusal Ödül kazananlarının da isimlerini açıkladı. Tüm ödül kazanan fotoğrafları görmek için www.worldphoto.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Alpay Erdem Türkiye Londra Sony Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title