Haberler

Son Seçim Anketinde Partilerin Oy Oranı

Güncelleme:

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna seçmenin yüzde 42.8'i AK Parti, yüzde 27'si CHP, yüzde 15.9'u MHP ve yüzde 12.8'i HDP yanıtını verdi.

ANDY-AR araştırma şirketi, yeniden seçmenin nabzını tuttu. "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna seçmenin yüzde 42.8'i AK Parti, yüzde 27'si CHP, yüzde 15.9'u MHP ve yüzde 12.8'i HDP yanıtını verdi.

27 İLDE 1504 KİŞİYE SORULDU

ANDY-AR, 'Kantitatif araştırma teknikleri'nden 'CATİ (telefon görüşme)' yararlanarak 27 ilde seçmenin nabzını yeniden tuttu. Araştırma şirketi 8-11 Ağustos tarihleri arasında, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet, eğitim, mahalle/semt kotalarına göre tesadüfi olarak seçilmiş 1504 denekle görüştü. ANDY-AR okuyacağınız araştırmada 0.95 güven aralığı içinde hata payını ise +/- %2.5 olarak verdi.

BUGÜN SEÇİM OLSA

Seçmenin "Bu pazar milletvekili genel seçimi olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verdiği yanıt, kararsız oyların dağılımıyla şöyle oldu.

AK PARTİ İLE CHP YÜKSELİYOR

7 Haziran genel seçiminde yüzde 40.9 oy alan AK Parti, yüzde 42.8'e yükseldi. Son genel seçimde yüzde 25 oy alan CHP de oyunu artırıp yüzde 27'ye ulaştı. MHP, HDP ve diğer partilere oy veren seçmenin tercihindeyse gerileme gözlendi. 7 Haziran'da yüzde 16.3 oy oranına ulaşan MHP, yüzde 15.9'a gerilerken, yüzde 13.1 oy alan HDP de yüzde 12.8'e düştü. 7 Haziran Genel Seçimi'nde "Diğer partiye oy verdim" diyenlerin yüzdelik dilimiyse 4.7'den, 1.5'e indi. Ankete göre son iki ayda AK Parti ve CHP'nin oy oranı yüzde 2 yükseldi.

AK PARTİLİ 'SEÇİM', CHP'Lİ 'KOALİSYON' GÖRÜŞÜNDE

Araştırma şirketi koalisyon ve erken seçime ilişkin sorularını dört partinin seçmeninin tercihine göre de detaylandırdı. Partilere göre seçmenin "Erken seçim mi, koalisyon mu olmalı?" sorusuna yanıtları şöyle oldu. AK Partili seçmenin yüzde 78.3'ü, "Erken seçim" dedi. Bu en yüksek oranı MHP'li seçmen yüzde 45.4 ile izledi. "Erken seçim" diyen en düşük oran yüzde 20.1 ile CHP'li seçmen olurken, HDP'lilerin yüzde 24'ü de 'Erken seçim' cevabını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (474)

Hdpye oy verenler lutfwn bu yaziyi okuyun:

Hdp artık pkk yandaşı bir örgüt olduğunu kanıtladı ona oy vermek bir gün gelir sizin de canınızı acitir ben guneydoguluyum ama asla ona vermem burda iş imkanı yok neden diye sordunuz mu çünkü pkk heryeri yakıp yıkıyor insanlar evinden çıkmaya korkuyor yarın öbür gün bunlar hala mecliste kalırsa türkiye açısından çok büyük sorun olur ve pkk örgütü uyusturucu vererek örgüt cekiyor kendine siz güzel bir yaşam istiyorsaniz hdp ye bence oy vermeyin bakin kaç şehit haberi geliyor hem de çok haince esinin yanında vurulan evinde uyurken vurulan kaç şehit var yüreğiniz sizlamadi mi hdp bunh kinamadi çünkü belki de onu tanıdığı bir arkadasi yaptı lütfen artık uyanın hdp güçlendikçe pkk ,pkk güçlendikçe hdp güçleniyor siz bunu bozun ve onlara oy vermeyin

242
24
yanıtYanıtla
hakan:

Hdp bence baraj sorunu yaşayacak

17
99
yanıtYanıtla
HDP iyidir.:

HDP rüzgar gibi esiyor Vallaha. ben geçen seçim başka şehirde idim, oy kullanmadım. Bu sefer gider aslanlar gibi oyumu HDP''ye veririm.

38
74
yanıtYanıtla
e.a:

Her biji heval

yanıt18
yanıt14
Diyarbakirli bjkMobil-IOS:

Halen hdp ye oy veren varmidir vatan hayinleri sizi

17
86
yanıtYanıtla
Angaralı 06:

Helalin var benden ;)

yanıt1
yanıt25
TOKATLI:

HA BEN MHP LİYİM AMMA HALA AKP YE OY VERENLER VAR ONA NE DİYECEN

yanıt4
yanıt0
urfa:

hdp nin oyu daha yükseklere çıkar inşallah. . .

23
77
yanıtYanıtla
TÜRK KÜRT kardeştir PKK kalleştir:

Doğuya yatırım hastane baraj okul hizmet yapan devletin araçlarını yakıp yıkan her türlü hizmetten yoksun bırakan zülüm eden PKK değnekcisi sırtımızı PKK ya dayadık diyen hain alçakca insan katleden bir örgütle kol kola olan bir partinin mi oyları artacak NEDEN ?

yanıt8
yanıt1
..rr..rr:

insallahhhhh

yanıt0
yanıt0
Tüm 474 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title