Haberler

Son Seçim Anketinde AK Parti Yüzde 43'ün Altına Düştü, HDP Barajı Aşıyor

Güncelleme:

ANDY-AR son seçim anketini açıkladı. AK Parti oyları yüzde 41,9'a inmiş görünüyor. HDP barajı geçerken MHP yüzde 14 ve CHP yüzde 26 civarında oy alıyor.

Son seçim anketi sonuçları ANDY-Ar şirketinden geldi. Mayıs ayının son diliminde yapılan seçim anketi sonuçlarına göre AK Parti oyları yüzde 43'ün de altına inmiş görünüyor.

Oranlara baktığımızda HDP yüzde 10,7 ile barajı aşarken CHP yüzde 26 bandındaki yerinin koruyor. MHP ise yüzde 14 ile seçmenden destek alıyor.

Yapılan tüm anketlerde hemen hemen AK Parti'nin oyu yüzde 45'in üstünde gözükürken bazı anketlerde yüzde 43 civarındaydı. ANDY-Ar'ın anketinde yüzde 41.9 düşmesi ve ANDY-Ar'ın seçimin bilen şirketi olarak öne çıkması soğuk duş etkisi yarattı.

49 İLDE YAPILDI

Andy-Ar şirketinin anketi, 21-24 Mayıs tarihleri arasında 49 ilde 4 bin 166 denekle yapıldı. Anket verilerine bakılacak olursa Türkiye 8 Haziran sabahına koalisyonla uyanabilir.

KOALİSYON DÖNEMİ Mİ DÖNÜYOR

Anketten çıkan verilere bakıldığında AK Parti'nin tek başına iktidar olması için gereken 276 vekili çıkarması zor gözüküyor ve bu da Türkiye'nin 13 yıl öncesine döneceğini ve koalisyon döneminin başlayacağını gösteriyor.

İŞTE SON OY ORANLARI:

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin alacağı oy oranı şöyle görünüyor;

AK PARTİ yüzde 41.9
CHP yüzde 25.8
MHP yüzde 16.0
HDP yüzde 10.7
SP-MİLLİ İTTİFAK yüzde 3.2

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (489)

kurdum ve PKK liyimMobil-IOS:

Baraji basiniza yikacagiz

16
94
yanıtYanıtla
Oylar HDP'yeMobil-IOS:

Ben Türküm ve Türk oğlu Türkün ama oyum HDP'ye

49
38
yanıtYanıtla
YOK YOK YOK:

ÖLE BÖLE AKP BİRİNCİ PARTİ , , , , KARŞISINDA RAKİP YOK HDP MİŞ BU ÜLKEYE HDP NE VERECEK ALLAH AŞKINA MİTİNGLERİNİDE BİRTANE TÜRK BAYRAĞIMIZ YOK BE

56
18
yanıtYanıtla
Mustafa...Mobil-IOS:

BOŞ YALANLARA KENDİNİZDE İNANMIYORSUNUZ.MEDYA KAŞIDIKÇA İNADINA AK PARTİ (((((..İNADINA AK PARTİ (((((..EN AZ YÜZDE 49 OYUMUZ VE 410 MİLLETVEKİLİZ OLACAK.GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ.ON GÜN DAHA YALANLARLA KENDİNİZİ OYALAYIN.GEBERSENİZDE AK PARTİ BU SEÇİMDENDE BÜYÜK BİR ZAFER KAZANACAK.TAYİP BEY YAŞADIKÇA AK PARTİYİ KİMSE YIPRATAMAZ.ONÜÇ SENEDE TÜRKİYEYİ ANCA DÜZLÜĞE ÇIKARDILAR.YİNE BOL KESEDEN ATIYORSUNUZ BIU MİLLET CHP VE MHP NİN BAŞARISIZLIKLARINI UNUTMADI.HDP LEGAL BİR PARTİ OLMADIĞINI PKK NIN UZANTISI OLDUĞUNU KENDİSİ GÖSTERİYOR.MÜSLÜMAN KÜRTLER DEN SANDIKTA CEVABINIZI TOKAT GİBİ ALACAKSINIZ.İNADINA AKP.(((((..İNADINA AKP.((((.

18
47
yanıtYanıtla
serkanmobilWeb@haberler.com:

Akp ye oy verip suca ortak olmayın yetim hakkı yemeyin

50
14
yanıtYanıtla
cizreli ahmet:

akla uygun görünüyor. . bu anket gene de hdp yi az gostermiş . . hdp bence  lere dayanır. . .

58
5
yanıtYanıtla
malatyamobilWeb@haberler.com:

Hdp geliyor hdp geliyor.hırsızlar gidiyor hırsızlar gidiyorrrr

50
13
yanıtYanıtla
musab:

nedir bu hdp nin sizdeki baraj geçme korkusu yeter yav sırf adamlar giremesin diye yok yahudi yok hristiyan yok zerdüşt diye iftira atıyorsunuz hala dini alet edip besleniyorsunuz

59
3
yanıtYanıtla
EMobil-IOS:

AKP yüzde 50'in üstünde..

32
29
yanıtYanıtla
T.C ZEHRA ÇOBAN:

AKP HADDİNİ AŞTI BİR ÜLKEYİ YILLARCA DOYURACAK PARAYA ÇEREZ DERLER İŞCİ ZAM İSTEYİNCE 900 ÇOK BİRAZ DÜŞ DERLER İNADINA OYUM HDP YEEE

41
20
yanıtYanıtla
Tüm 489 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title