Haberler

Başbakan Yıldırım: Yurtiçinde Teröristlerin Kullandığı Silahlar ABD Menşeli

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım Kilis'te, "Bizim yurt içindeki terörle mücadelemizde teröristlerin kullandığı silahların YPG'den PYD'den gelen ve ABD menşei olduğunu biliyoruz." açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Kilis'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım'ın Kilis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Amerika'nın YPG'ye silah vermesine ilişkin Yıldırım şöyle konuştu:

"SİLAHLAR ABD MENŞELİ"

"Maalesef bu tutumu tasvip etmiyoruz. Yurt içindeki terörle mücadelede teröristlerin kullandığı silahların YPG'den gelen Amerika menşeili olduğunu biliyoruz. Yıllardır dost ve müttefik olan Türkiye ile bu meseleyi ele almasını bekliyoruz."

"SURİYE'DEN GELİYOR"

"Ülkemizin Güney sınırlarından vaki olacak her türlü terör hadisesine karşı gereken tedbirleri alırız bugün Güneydoğu'da ve Doğuda yaptığımız terörle mücadele teröristlerin desteğinin Suriye'den geldiğini biliyoruz."

"Tehdit eden nereden gelirse gelsin bu tehdidi bertaraf etme ülkemizin can ve mal güvenliğini korumak en büyük önceliğimizdir. Suriyedeki masum insanların da terör karşısında korunması bizim, koalisyon güçlerinin, Rusya'nın görevidir. Bu vesile ile 2017'nin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Kırsal Fırat Kalkanında operasyon yapan mücadele eden güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title