Haberler

Somalı Çocukların Hayalleri Gerçek Oldu"

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Soma'daki maden faciasında yakınlarını kaybeden çocukları, İzmir'de konuk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Soma'daki maden faciasında yakınlarını kaybeden çocukları, İzmir'de konuk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Doğal Yaşam Parkı'nı gezen çocuklar, vapurla İzmir Körfezi'nden geçti, itfaiye ekiplerini ziyaret etti.

"Soma'nın Hayalleri Var" kampanyası kapsamında İzmir'i görmeyi hayal ettiğini belirten 11 çocuk, büyükşehir belediyesinin organizasyonunda şehri gezdi.

Yiğit'in hayali itfaiyeci olmaktı

Büyüdüğünde itfaiyeci olmak istediğini söyleyen 6 yaşındaki Yiğit Ay, Yenişehir'deki İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyarette arkadaşlarıyla birkaç saatliğine itfaiyeci oldu. Yangın ihbarı alarak araçlara binen minik itfaiyeciler, bindikleri atv aracıyla kısa bir tur yaptı. Merdivenli itfaiye araçları ise çocukların büyük ilgisini çekti.

- İlk kez denizi gördüler

Somalı çocukların gezisi, körfez turu ile devam etti. Üçkuyular Vapur İskelesi'nden kalkan arabalı vapurla Bostanlı'ya geçen çocukların büyük bir kısmı, ilk defa denizi gördüğünü ve vapura bindiğini ifade etti.

Daha sonra Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden çocuklar, buradaki öğle yemeğinin ardından parkı gezdiler.

Parktaki filleri gören çocuklar, anne fil Begümcan ile Türkiye'de doğan ilk filler "İzmir" ve "Deniz"i besledi. Tropik merkezi de gezen çocuklar, Doğal Yaşam Parkı görevlilerinin nezaretinde boğa yılanına dokunma fırsatı buldu.

Doğal Yaşam Parkı'nda lemurlara meyve veren, keçileri ve tavşanları seven çocuklara, gezinin sonunda çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title