Haberler

Soma'dan Gelen Maden İşçisi Malkoç, Vekillere "Bu Eli Tutar Mısınız?" Diye Sordu

Soma'dan gelen maden işçisi Eren Malkoç, Meclis'te milletvekillerine elini uzatarak "Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız, bu eli tutmak için size ihtiyacımız var. Bu eli tutar mısınız? Bunun sözünü veriyor musunuz?" diye sordu.

Soma'dan gelen maden işçisi Eren Malkoç, Meclis'te milletvekillerine elini uzatarak "Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız, bu eli tutmak için size ihtiyacımız var. Bu eli tutar mısınız? Bunun sözünü veriyor musunuz?" diye sordu.

Soma'dan gelen maden işçileri CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz ile TBMM'de görüştü. Görüşmeye AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de katıldı.

Maden işçileri, "Buraya kadar geldik, orada arkadaşlarımız bekliyor. Medet artık sizsiniz" dedi.

-"MİLLETVEKİLLERİ O YER ALTINA GİRMEDİKÇE BİZ O YERALTINA GİRMEYECEĞİZ"-

Malkoç, kardeşçe ve hakça bir paylaşım istediklerini belirterek, iş yerindeki güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde, yaralanmaların en alt düzeyde olmasına ilişkin ve ölüm kazalarının hiç olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

"Bizi koruyup kollayacak bir sendikamız yok" diyen Malkoç, "Aslında sendikalıyız ama sendikalarımızı kendi rızamızla seçmedik" dedi.

Malkoç şöyle devam etti:

İşyerlerimizdeki güvenlikler alınmadıkça, bizimle beraber tüm milletvekilleri o yer altına girmedikçe biz o yeraltına girmeyeceğiz. Eğer yüreği, vicdanı, yüreğinde gerçekten o acıyı hisseden milletvekillerimiz varsa bizimle beraber gelecek o yerin altını görecek ve ona göre yasalarımıza ne lazım ne gerekli bunu söyleyecek."

-"BU ELİ TUTMAK İÇİN SİZE İHTİYACIMIZ VAR, BU ELİ TUTAR MISINIZ?"-

Eren Malkoç, "Artık bu iş siyasi boyut değil. Bu iş bizim madencilerle ele ele verdiğimiz ve milletvekillerinin de bu elleri tutmasını istiyoruz. Yeter yani, acımız büyük. Ben her gün ölüm korkusuyla o ocağa girmek istemiyorum. Ben her gün çocuğumu son kez öperek gitmek istemiyorum. Ölmek benim kaderim değil. Ölmek Allah'ın emridir. Ama kaderlerimize terk edilmeyelim" dedi.

-"OCAKLAR İYİLEŞTİRİLMEZSE OCAKLARA İNİP GEZMEYİ KABUL EDİYOR MUSUNUZ?"-

Elini vekillere uzatan Malkoç, "Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız, bu eli tutmak için size ihtiyacımız var. Bu eli tutar mısınız? Bunun sözünü veriyor musunuz?" diye sordu. Hamzaçebi, Malkoç'un elini tutarak , "Söz tabii ki. En güçlü sözü veriyorum size" dedi. Malkoç, "Eğer o ocaklar iyileştirilmezse bizimle beraber o ocaklara inip o ocakların en ucra köşelerini gezmeyi kabul ediyor musunuz?" derken Hamzaçebi, "Kabul ediyoruz sonuna kadar" yanıtını verdi.

-"İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ"-

Maden işçisi Arif Şengül de, sömürülmeden insanca yaşamayı istediklerini söyledi. Şengül, demokratik seçimle gelecek sendika istediklerini de ifade ederek, "İnsanca yaşamak, ücretlerimizin düzeltilmesini istiyoruz. Emniyetin iyi bir şekilde olmasını, evimize rahat gitmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Maden işçileri, "Bizim emekliliğimiz uzadı. Emekliliği göremiyoruz. İşten çıkma korkusuyla çalışmak istemiyoruz. Kaderimize terk edilmişiz" dedi.

-"BUNU KADERLE AÇIKLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"-

Hamzaçebi de, "Acımız çok büyük. Millet olarak toplum olarak parti olarak da büyük bir acıyı yaşıyoruz. Bu acıdan büyük bir dersi çıkartmak gerekiyor. Bunun son olmasını diliyorum. Bunu kaderle açıklamak mümkün değildir. Gaz maskeleri miadını doldurduğu halde işçilere veriliyorsa büyük bir problem vardır. Devlet burada doğrudan sorumludur. Denetim görevini yapmak devletin görevidir" diye konuştu.

Maden işçilerinin isteklerine işaret eden Ören de, "iş güvenliği, taşeron işçiliği, ücret konusu, emeklilikle ilgili düzenleme, görevini yapan sendika... Biz muhalefet milletvekilleriyiz, sabahleyin getirsin iktidar bir dakikalık iştir parlamentoda çıkarmak. İş yapalım" dedi.

-HAMZAÇEBİ, İKTİDARA ÇAĞRIDA BULUNDU-

Hamzaçebi de, "Buradan şöyle bir çağrı yapalım. Haziran sonuna kadar Meclis kapanana kadar bu konudaki gerekli tüm yasaları çıkarma çağrısını tüm siyasi partilere yapıyorum" çağrısını yaptı.

Bir maden işçisi de, "Haziran çok uzun bir süreç değil mi?" diye konuştu. Hamzaçebi de, "Bütün yasaları söylüyorum" dedi.

Özel, "Bundan sonraki süreçte sizin elinizin havada bırakılmasına biz de izin vermeyeceğiz. Elinizi en sımsıkı en yürekten dayanışma duygularıyla tutuyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Özgür Özel Hasan Ören Soma Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title