Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Konya, Karaman ve Aksaray'da vali, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Soma'daki maden faciası dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Konya, Karaman ve Aksaray'da, vali, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Konya Valisi Muammer Erol, mesajında, Soma ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen vahim kaza ve çıkan yangın sonrasında birçok madencinin hayatını kaybettiğini, birçoğunun ise mahsur kaldığını belirtti. Şehit olan madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erol, mahsur durumda bulunan madencilerin bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de acı olayda, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi, birçoğunun da yaralanmasının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu belirtti. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Akyürek, devam eden kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler gelmesini canı gönülden temenni ettiklerini belirtti.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangının, Türkiye'nin yüreğini yaktığını aktardı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise Soma'daki kazanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi.

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Abdullah Başçı da Soma'daki korkunç faciayı çok büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini bildirdi. Faciada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı dileyen Başçı, "Madende bulunanların sağ salim kurtarılmaları için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, rızkını yerin metrelerce altında harcadığı emekten kazanan, temiz alın terini kömürün karasıyla karıştıran maden işçilerinin yaşadığı facianın milleti derin üzüntüye boğduğuna işaret etti.

Aksaray

Aksaray Valisi Şeref Ataklı da mesajında, Soma'da yaşanan maden faciasının Türkiye'yi hüzne boğduğunu vurguladı.

Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen Ataklı, "Maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs'tan itibaren 3 günlük milli yas ilan edildi. Bu nedenle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda gerçekleştirilecek resmi tören dışındaki tüm kutlamalar iptal edildi. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerine yer verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Türkiye'nin, tarihinin en büyük acılarından birini yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaşanan bu durum, tüm Türkiye'de olduğu gibi Aksaray'da da çok büyük bir üzüntü ile karşılandı. Millet olarak üzüntümüz çok büyük. Olayda hayatını kaybeden işçilerimize, Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralanan işçilerimize ise acil şifalar diliyorum."

Karaman

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, mesajında; dün Karaman'da 737. Türk Dil Bayramı'nı kutlamanın sevincini yaşarken Soma'dan gelen acı haberle yıkıldıklarını belirtti. Çalışkan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Bu facia sonrası ilimizde dil bayramı nedeniyle planlanan eğlenceleri iptal ettik. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize sağ salim ulaşılması en büyük dileğimizdir. Hepimizin başı sağolsun."

CHP Karaman İl Başkanlığı, Ziraat Odası, Esnaf Odaları Birliği, İl Genel Meclisi Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi de taziye mesajları yayımladı. Karaman Gençlik ve Kültürevi Derneği üyeleri de Cumhuriyet Parkı'nda basın açıklaması ve kısa süreli oturma eylemi yaptı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Karaman Aksaray Konya Soma Yerel Haberler

title