Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Kozan'da Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazını kıldı ve hatim duası garçekleştirdi.

Kozan'da, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin gıyabi cenaze namazını kıldı ve hatim duası gerçekleştirdi.

Okul bahçesinde düzenlenen tören, öğretmen Zeki Metin'in okuduğu Ku'ran tilaveti ile başladı.

Okul Müdürü Hüseyin Şimşek, Soma ilçesinin, madende yaşanan can kayıpları sebebiyle devletin yas evi haline geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Soma, Kozan'ın nüfusuna yakın bir şehir. Her 7 kişiden biri madenci ve her ailede neredeyse bir madenci var. Şuana kadar 300 civarında cenaze var ve artma ihtimali var. Düşünün bir şehrin her mahallesinde yüzlerce, sokaklarında onlarca cenaze var. 600 anne ve baba evladını, yüzlerce eş kocasını, çocuklar babasını kaybetmiş. Amca, dayı, torun, dede yani bir şehir tamamen taziye anlamına gelen bir vaziyette."

Daha sonra öğretmen Zeki Ateş, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile toplanan kalabalığa, hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Etkinlik, öğretmen Harun Kamalı'nın yaptırdığı hatim duası ile sona erdi.

Bir grup öğrenci ise okul bahçesinde, üzüntü, taziye ve anma ifadesi olarak siyah kurdele şekli oluşturdu. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Şimşek Zeki Metin Kozan Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title