Haberler

Soma'da Termik Santral Arazisinde Yangın

Soma'nın Yırca Mahallesinde mahkeme kararı sonrası iptal edilen termik santralin projelendirildiği arazide yangın çıktı.

Soma'nın Yırca Mahallesinde mahkeme kararı sonrası iptal edilen termik santralin projelendirildiği arazide yangın çıktı. Yangında iptal kararı sonrası sivil toplum kuruluşlarınca dikilen zeytin fidanlarının da bir bölümü kül oldu.

Soma Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 6 arazöz ile 1 su tankerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 8 dönüm arazide etkili olan yangında zeytin fideleri ve meyve ağaçları zarar gördü.

Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vatandaşın kendisini arayarak daha önce termik santral için kesim yapılan alanda yangın olduğunu aktardığını belirtti. Durumu itfaiye ve jandarmaya bildirdiklerini anlatan Akın, "Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Meyve ve zeytin ağaçlarımız ile yeni dikilen fidanlarımızın bir bölümü yandı" diye konuştu.

Yırca'ya yapılması planlanan termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesi üzerine köylüler ve sivil toplum kuruluşları eylemler düzenlemiş, Danıştay'ın "acele kamulaştırma" kararını iptal etmesi sonrası proje durdurulmuştu. Karar sonrası bazı sivil toplum kuruluşlarınca kesilen ağaçların yerine fidan dikilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Mustafa Akın Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title