Haberler

Söke'de Sazlı Halkı Karayolunu Trafiğe Kapadı

Söke’de önceki gün römorkun devrilmesi sonucu 1 öğrencinin öldüğü ve 3 öğrencinin de yaralandığı kazanın ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak, bölgede önlem alınmasını istedi.

Söke'de önceki gün römorkun devrilmesi sonucu 1 öğrencinin öldüğü ve 3 öğrencinin de yaralandığı kazanın ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak, bölgede önlem alınmasını istedi.

Söke'de geçtiğimiz Salı günü traktöre bağlı römork, uolun kenarında bekleyen öğrencilerin üzerine devrilmiş ve kazada 15 yaşındaki Fatma Taşdemir hayatını kaybederken, üç öğrenci arkadaşı da yaralanmıştı.

Sazlı Mahallesi içinden geçen Söke-Milas Karayolu aynı mevkide meydana gelen birçok kazada onlarca can alırken; meydana gelen son kazanın kurbanı Fatma Taşdemir oldu. Sazlı Mahallesi Halkı özellikle yol kenarında bulunan Hacı Halil Paşa Ortaokulu'nda okuyan öğrencilerin büyük tehlike içinde olduğunu belirterek; karayolunu trafiğe kapadı. Karayolu yaklaşık 1,5 saat kapalı kalırken, trafiğin açılmasını bekleyen çok uzun kuyruklar oluştu.

VALİ'YLE TELEFON GÖRÜŞMESİ İKNA ETMEDİ

Öğrenciler ellerinde pankartlarla yetkililere seslenirlerken; attıkları sloganlarla yetkililerin bir an önce üst geçit yapıp, gerekli tedbirleri alması çağrısında bulundular. Kazada hayatını kaybeden Fatma Taşdemir'in yakınları başta olmak üzere Sazlı halkıyla CHP İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, görüştü. Milletvekili Güler acılı baba Bayram Güler'i, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile telefonda görüştürdü. Vali Ayyıldız'ın tüm sözlerine rağmen, baba Bayram Taşdemir ve Sazlı halkı ikna olmadı. Vali Erol Ayyıldız'ın Sazlı Mahallesi'ne gelmesini isteyen Bayram Taşdemir ve Sazlı Halkı, Karayollar ekiplerinin de gelmesini ve çalışmalara başlamalarını istediler.

KAYMAKAM DEMİREZER, BÜYÜK ÇABA HARCADI

Sazlı Mahallesi'nde eylem yapılan kaza yerine gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ; Sazlı Halkı'ndan trafiği açmalarını, yollarda bekleyen vatandaşların mağdur edilmemelerini istedi. Sazlı Halkı'na "Acınızı yürekten paylaşıyoruz" diyen Kaymam Mehmet Demirezer ; gerekli tedbirlerin alınması için ellerinden geleni yapacaklarını söylese de ikna edemedi. Kazada yaşamını yitiren Fatma Taşdemir'in öğrenci arkadaşlarının taleplerini dinleyen Kaymakam Mehmet Demirezer, zaman zaman vatandaşların sözlü tepkilerinden dolayı zor anlar yaşadı. Kaymakam Demirezer Karayolları ile görüştüklerini ve gerekli çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Ancak bu sözler Sazlı Halkı'nı ikna etmeye yetmedi.

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN'IN "TAKİPÇİ OLACAĞIM" SÖZÜ YOLU AÇTIRDI

Halk tarafından yol kapatma eyleminin yapıldığı Sazlı Mahallesi'ne gelen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, vatandaşlar tarafından sıcak ilgiyle karşılandı. Başkan Toyran Sazlı'ya Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Sazlı Beldesi'nden CHP'li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Yaya ile geldi. Acılı baba Bayram Taşdemir ve Sazlı Halkı ile görüşen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yapılacak olan çalışmaların takipçisi olacağını belirterek; Sazlı Halkı'ndan yolu trafiğe açmalarını ve yollarda bekleyen vatandaşların da mağdur olmaları gerektiğini söyledi. Bayram Taşdemir Başkan Toyran'dan söz isterken; Başkan Toyran; "Yapılacak tüm çalışmaların takipçisi olacağım. Elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Verilen bu söz sonrasında yaklaşık bir buçuk saat trafiğe kapalı kalan Karayolu vatandaşlar tarafından tekrar trafiğe açıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Demirezer Süleyman Toyran Sazlı Söke Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

dilan uçarseytan.1997@hotmail.com:

oooh arkadaşlarım ne ğüzel yapmış o kaza benim okulumda oldu orası benim okulum komadaki arkadaşım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title