Haberler

Söke'de Mesleki Eğitimin Güçlenmesi İçin Çalışmalar Başladı

Söke’de mesleki eğitimin güçlenmesi için kurum ve kuruluşların, meslek eğitimi veren okullarla işbirliği protokolü kapsamında çalışmalar başladı.

Söke'de mesleki eğitimin güçlenmesi için kurum ve kuruluşların, meslek eğitimi veren okullarla işbirliği protokolü kapsamında çalışmalar başladı.

Daha önce yapılan toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulmasına ilişkin alınan kararın ardından, ikinci toplantı Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Başkanlığında yapılan toplantıya Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Şimşek başta olmak üzere oda başkanları ile okul müdürleri, çeşitli kurum ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Mesleki eğitim veren okulların ve sektörlerin ihtiyaçlarının dile getirildiği toplantıda, sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişmesine katkı sağlamak için yapılabilecekler masaya yatırıldı. Mesleki eğitim veren okulların öğrenciler için daha cazip hale getirilmesi, öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilmesi ve staj dönemlerinin daha verimli hale getirilmesi gibi konularda öneriler dile getirildi. Toplantıda meslek okulları, öğrenciler ve işverenlerin yaşadığı sıkıntılar da dile getirildi.

"Tarım başlığı meslek koluna alınmalı"

Zaman zaman Söke'de gündem konusu olan Tarım Meslek Lisesi konusu yine gündemde. Yeni bir lise oluşturulması söz konusu olmayacaksa, mevcut mesleki liselerde tarım başlığında bir dalın açılabileceği görüşü üzerinde duruldu. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi'nde bulunan mevcut bölümlerin ilçenin ekonomik lokomotifi olan tarıma dayalı, kalifiye eleman yetiştirebileceği belirtilirken, Söke'nin TAYEM (eski ziraat okulu) gibi altyapıya sahip olduğu vurgulanıyor.

Toplantıda dile getirilen konuların bir bir not alındığı gözlenirken, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; mesleki eğitimin güçlenmesi için öne çıkan başlıkları ilgili makamlara ileteceklerini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Kurtbeyoğlu Ahmet Karakaş Ömer Şimşek Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title