Haberler

Söke'de Gaziler Günü Anma Törenleri

2002 yılından bu yana resmi olarak anılması ilan edilen 19 Eylül Gaziler günü kutlandı.

2002 yılından bu yana resmi olarak anılması ilan edilen 19 Eylül Gaziler günü kutlandı.

Gaziler Günü Anma programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Kd. Albay Erol Akman, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan ve Sökeli gaziler katıldı.

Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca; "Şanlı tarihimizin zaferleri unutulmamalıdır. Zaferlerin kahramanları gaziler ve şehitlerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Düşman ile mücadele eden malul yada gazilere şükran duymak, bu vatan için canlarını veren şehitlerimize minnet duymak vatandaşlık görevi olmalıdır" dedi.

Söke Garnizon Komutanlığı'ndan Piyade Üsteğmen Semih Kurt törende yaptığı konuşmada "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin bizlere emanet ettiği devletimizi geleceğe taşımak bizlerin görevidir. Gaziler şanlı tarihimiz ile en sıkı bağlarımızdır. Gazilerimize sahip çıkmak ve bu milleti millet yapan değerlere sahip çıkmak; Cumhuriyetimize sahip çıkmak demektir" dedi.

Tören daha sonra günün anlamına ilişkin Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Gülçin Ersoy'un okuduğu şiir ile son buldu.

Çelenk ve anma töreninin ardından 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle ilçe protokol üyeleri Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Kurtbeyoğlu Süleyman Toyran Eylül Söke Yerel Haberler

title