Haberler

Sokak Köpeklerini Sahiplenmek İçin Sıra Bekliyorlar

Çorum'da, sokağa bırakılan "Golden Retriever" ve "Anadolu" cinsi köpeklerden almak isteyenler, Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde sıra bekliyor.

GAZİ NOGAY - Çorum'da, sokağa bırakılan "Golden Retriever" ve "Anadolu" cinsi köpeklerden almak isteyenler, Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde sıra bekliyor.

Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde 2007 yılında kurulan Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde, başıboş hayvanlar tedavileri yapılarak kısırlaştırılıyor.

Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100 hayvan kapasiteli bakımevinin tamamen dolu olduğunu, sokak hayvanları için otel hizmeti verdiklerini belirterek, bakımevindeki personelin üç vardiya halinde 24 saat esasına göre çalıştığını söyledi.

Kalın, bu yıl, bakımevinde tedavileri yapılan ve kısırlaştırılan 125 köpeğin ücretsiz olarak sahiplendirildiğini anlatan Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"Buranın şehir merkezine yakın olması, hayvan sahiplenme konusunda oldukça fayda sağlıyor. Hayvan severlerden fazla talep var. Özellikle cins hayvanlarla ilgili talep çok fazla. Gelen talepleri listeliyoruz, vatandaşlarımızın istediği cinste hayvan geldiğinde, sırada bekleyen kişilere ulaşarak sahiplendirme yapıyoruz. En çok 'Golden' cinsi köpeklere talep var. Özellikle evde beslemek isteyenler için çok uygun bir köpek. Bunun dışında 'Anadolu' cinsi olarak bilinen çoban ve bekçi köpekleri için de fazla talep var. Bu cinsteki hayvanlardan sahiplenebilmek için şu anda 50 kişi sırada bekliyor. 'Acaba istediğim cinsten köpek geldi mi' diye belirli aralıklarla burayı ziyaret edenler var."

Bakımevinin standartlarının çok iyi olduğunu vurgulayan Kalın, "Hayvanların yazın sıcaktan, kışın da soğuktan etkilenmemesi için klimalı konteyner barınaklar oluşturduk. Belki bu Türkiye'de ilk ve tektir. Bu barınaklarda hayvan isterse dışarıdaki kafeste, isterse oda içerisinde durabiliyor. Bu barınaklar özellikle yaralı hayvanların tedavi ve iyileşme süreci için çok faydalı" dedi.

Bakımevinden köpek sahiplenmeye gelen üniversite öğrencisi Fatih Ekinci, "Alman kurdu" olarak bilinen bir köpeği sahiplenebilmek için gerekli başvuruyu yaptığını söyledi.

Kendisinden önce başvuru yapan kişiye haber verilmesine rağmen köpeği almaya gelmediğini ifade eden Ertürk, "Sıraya yazılan kişi kendisine verilen süre içerisinde köpeği almazsa hak bana geçecek. İnşallah ben alırım. Köpekleri çok seviyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title