Haberler

Sokak Köpeklerine Mikroçipli Takip

Çukurova Belediyesi, ilk aşamada 400 sokak köpeğine yerleştireceği mikroçip sayesinde hayvanları takip edilebilecek.

Çukurova Belediyesi, ilk aşamada 400 sokak köpeğine yerleştireceği mikroçip sayesinde hayvanları takip edilebilecek.

Belediye Başkanı Soner Çetin, yazılı açıklamasında, mikroçip yönteminin çağdaş ve bilimsel olduğunu belirterek, bu sayede sokak hayvanlarının ne durumda olduğunu öğrenebileceklerini kaydetti.

Mikroçiplerin köpekler için kapsamlı nüfus cüzdanı gibi olacağını aktaran Çetin, "İlk aşamada 400 sokak köpeğine mikroçip yerleştireceğiz. İhtiyaç halinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteği ile daha fazla mikroçip temin edip, tüm sokak hayvanlarını mikroçiplendireceğiz. Çukurova'da artık sahipsiz köpeklerin de bir kimliği ve sağlık karnesi olacak" ifadelerini kullandı.

Köpeğin yaşı, cinsi dahil tüm kimlik bilgileriyle sağlık ve sahipsizlik durumunu ortaya koyan mikroçip, köpeğin sol arka omzuna 3-4 saniye süren enjeksiyonla yerleştiriliyor.

Köpekle ilgili bilgeler mikroçip sayesinde belediye, bakanlık ve bölge müdürlüğü tarafından bilgisayar ortamında izlenebilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title