Haberler

Wout Weghorst kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor, mevkisi ne? Wout Weghorst boyu kaç? Hayatı ve futbol kariyeri!

Güncelleme:

Hollanda-Arjantin maçında güzel bir kafa golü atan Wout Weghorst'un hayatı ve biyografisi merak edildi. Peki, Wout Weghorst kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Wout Weghorst hangi takımda? İşte detaylar...

Beşiktaş'ın kiralık futbolcusu Wout Weghorst gollerine devam ediyor. Dünya Kupası'nda da gol atan Wout Weghorst kimdir, hayatı ve biyografisi merak edildi. Peki, Wout Weghorst kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor, mevkisi ne? Wout Weghorst boyu kaç? Hayatı ve futbol kariyeri hakkında bilgiler sizlerle...

WOUT WEGHORST KİMDİR?

Wout François Maria Weghorst (d. 7 Ağustos 1992, Borne), forvet pozisyonunda görev yapan Hollandalı millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giymektedir.

Kulüp kariyeri

İlk yılları

Borne'de doğan Weghorst, yerel kulüplerde forma giydikten sonra Willem II'nin altyapısına dahil oldu. Ancak A takım ile forma giyemeden Emmen'e transfer oldu.

Emmen

Emmen ile ilk resmî maçına 10 Ağustos 2012'de Dordrecht karşısında çıkan Weghorst, ilk resmî golünü ise 21 Eylül'de Veendam'a karşı attı. Emmen ile geçirdiği iki yılda toplam 67 maça çıkan Weghorst, 21 gol attı.

Heracles Almelo

Weghorst, Heracles Almelo ile ilk maçına 9 Ağustos 2014'te AZ'ye karşı çıktı. İlk sezonunda kulübü küme düşme tehlikesi yaşadı fakat ikinci sezonunda 33 maçta 12 gol atarak takımının ligi 6. bitirmesinde büyük pay sahibi oldu.

Heracles Almelo ile toplam 73 maça çıkan Weghorst, 24 gol atmayı başardı.

AZ

Heracles Almelo ile başarılı bir sezon geçiren Weghorst, Temmuz 2016'da Eredivisie kulübü AZ'ye dört yıllığına transfer oldu. Takımıyla ilk sezonunda ligde 13 gol atan Weghorst, ayrıca Avrupa kupalarındaki ilk golünü UEFA Avrupa Ligi'nde Dundalk'a karşı attı.

İkinci sezonunda tüm kulvarlarda 37 maça çıkan Weghorst, 27 gol atarak harika bir sezon geçirdi ve bu performansıyla Hollanda millî takımına çağrıldı.

Wolfsburg

26 Haziran 2018'de Wolfsburg ile dört yıllığına sözleşme imzaladı.

Burnley

31 Ocak 2022'de İngiltere Premier League takımlarından Burnley'e transfer oldu. İlk maçına 5 Şubat 2022'de Watford'a karşı çıktı. Üç gün sonraki Manchester United maçında asist yaptı. Sonraki maçta Liverpool'a karşı 75 dakika sahada kaldı ve ligdeki dördüncü maçı olan Brighton karşısında 1 gol, 1 asist yaptı ve İngiltere kariyerine, ilk dört maçında 1 gol 2 asist yaparak başladı. 8 maç boyunca gol katkısı veremeyen Weghorst, 17 Nisan'da West Ham karşısında gol attı. Premier League'de 20 maça çıktı ve 2 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Beşiktaş

5 Temmuz 2022 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'a sezon sonuna kadar bedelsiz kiralandı. Beşiktaş Weghorst'a bir yıllık kiralama bedeli olarak 2 milyon 800 bin euro ödeneceğini açıkladı.

Beşiktaş formasıyla ilk Süper Lig maçına, 6 Ağustos 2022 tarihinde Vodafone Park'ta oynanan Kayserispor karşısında çıktı. Weghorst, maçın 90+6. dakikasında Raşid Gezzal'ın attığı galibiyet golünün asistini yaptı. 21 Ağustos 2022'de Fatih Karagümrük'e karşı oynanan maçın 17. dakikasında Valentin Rosier'in sağ kanattan yaptığı ortaya kafa ile vurarak Beşiktaş forması ile ilk golünü attı.

Millî takım kariyeri

Weghorst, Hollanda U-21 takımıyla ilk ve tek maçına 14 Ekim 2014'te Portekiz U-21 takımına karşı çıktı ve 1 gol atmayı başardı.

Hollanda millî futbol takımıyla ilk maçına 23 Mart 2018'de İngiltere'ye karşı çıktı. İlk millî golünü, 6 Haziran 2021'de Gürcistan ile düzenlenen özel maçta attı. Ertelemeli düzenlenen 2020 Avrupa Şampiyonası'nda Ukrayna'ya karşı gol attı. Hollanda millî futbol takımı ile çıktığı 14 maçta 3 gol attı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Wout Weghorst Gündem Spor Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title