Haberler

Sapyoseksüellik ne demek? Sapyoseksüel anlamı nedir?

Güncelleme:

Sık sık duyulan ve anlamı merak edilen Sapyoseksüellik kavramının anlamı araştırılıyor. Peki, Sapyoseksüellik ne demek? Sapyoseksüellik anlamı nedir?

Sapyoseksüellik kavramının detayları merak ediliyor. Zaman zaman gündem olan ve hakkında araştırmalar yapılan Sapyoseksüellik kavramının anlamı araştırılıyor. Peki, Sapyoseksüellik anlamı nedir? Sapyoseksüellik ne demek?

SAPYOSEKSÜELLİK NEDİR?

Sapyoseksüel, zeki sözcüğünün latincesi olan sapien ile sexualis kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir kelimedir. Sapyoseksüelliğin basit olarak tanımından bahsetmek gerekirse ikili ilişkilerde kişinin "Ben onun zekasını seviyorum." cümlesiyle özetleyebiliriz. Sapyoseksüel kişiler genellikle entelektüellikten, zekadan ve zekice yapılan esprilerden hoşlanan kişilerdir.

Sapyoseksüellik de kişi tam olarak zekadan hoşlanır. Sapyoseksüel kişiler, fotoğrafınızdan daha çok onunla konuşma tarzınızdan hatta mesajlaşmalarınızdaki dil bilgisi kurallarına, kültür düzeyinize bakarlar. Ayrıntıcılık, mükemmeliyetçilik sapyoseksüel kişiler arasında oldukça yaygındır. Sapyoseksüeller genellikle tercihlerini kültürel ortamlardan yana kullanırlar. Ortamın eğlencesinden ziyade kültür seviyesinin yüksekliğinden hoşlanırlar.

Sapyoseksüel kişiler yazışırken dil bilgisi kurallarına özen gösterirler. Yazım kurallarına dikkat eden ve devrik cümleler kuran kişilerden daha çok hoşlanırlar.

SAPYOSEKSÜEL NE DEMEK?

Sapyoseksüel kelimesi, zeki kişilere ilgi duyanları tanımlar. Dış güzellikten ya da fiziksel görüntüden ziyade, entelektüellik ve akıl, zeka gibi kriterlerinden etkilenen insanları ifade eder. Özetlemek gerekirse 'beyin' aşkıdır.

Zeka, espri yeteneği, mizah anlayışı gibi öğeler sapyoseksüeller için önemli kriterler. Bir sapyoseksüel, fotoğrafınızdan ziyade cümleleri nasıl kurduğunuza, kendinizi nasıl ifade ettiğinize daha çok dikkat eder. Dil bilgisi kurallarına uyup uymamanız sapyoseksüel birinin dikkatinden kaçmaz.

Sapyoseksüellerin standart ikili ilişki anlayışları yoktur ve toplumsal olaylara farklı açılardan bakarlar. Toplumsal kalıpların içinde olmayı, kategorize edilmeyi kabullenmezler. Sapyoseksüellerin en önem verdiği şeylerden biri de, özgüvendir. Bu kişiler, karşılarındakilerin bilgi ve birikimlerini surat ifadesinde, mimiklerinde ve özgüven dolu bakışlarında görmek isterler.

Bu detaylar da sapyoseksüelleri ayrıntıcı yapmaktadır. Ayrıntıcılık ve mükemmeliyetçilik sapyoseksüeller için en önemli kriterlerin başında gelmektedir. Karşılarındaki kişiler tarafından zor beğenen, kolay tatmin olmayan ya da zor insanlar olarak tanımlanan sapyoseksüeller, söylediğiniz en ufak bir cümlenin altında bile anlam aramaktadır. İnsanlar tarafından kolay anlaşılamadıkları için de kibirli ve egosu yüksek bulunurlar.

Sapyoseksüel kişinin özelliklerini kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Sapyoseksüeller akıllı olarak tanımlayabileceğimiz yüksek zekalı kişilerdir. Zekaları sayesinde başarılı konumlara gelirler ve iş yaşamlarında lider olurlar. Zekaları ve espri kabiliyetleri neticesinde çekici bulunurlar. Kolay kolay beğenmedikleri için seçicidirler ve bu da onları zevk sahibi yapar. Ne yapması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini bildikleri için ölçülüdürler.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title