Haberler

Öznel ne demek? Öznel kelimesi TDK'ya göre ne anlama geliyor?

Güncelleme:

Öznel ne demek? Sorusu birçok kişi tarafından sıkça merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki Türkçe 'de yer alan öznel ne demek? Öznel cümle ne anlama geliyor?

Öznel kelimesi, gündelik hayatımızda birçok farklı platformda karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle birçok insan tarafından sıkça merak edilen öznel ne demek? Sorusu sıkça aratılanlar arasında yer alıyor. Peki öznel kelimesi TDK'ya göre ne anlama geliyor?

ÖZNEL NE DEMEK?

Öznel, kişiden kişiye göre değişebilen, kişiye göre farklılık gösteren, bireyin düşünce ve duygularına dayanan, anlamına gelmektedir.

ÖZNEL KELİMESİ TDK'YA GÖRE NE ANLAMA GELİYOR?

Öznel kelimesinin TDK'ya göre anlamı aşağıdaki gibidir.
Özneye ilişkin olan, öznede oluşan, nesnelerin gerçeğine değil, bireyin düşünce ve duygularına dayanan, enfüsi, subjektif, nesnel karşıtı anlamına gelmektedir.

ÖZNEL CÜMLELERE ÖRNEKLER

Öznel cümlelere örnek vermek gerekirse aşağıda yer alan öznel cümleler örnek verilebilir. Aşağıda yer alan cümleler, kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilen, bireyin düşünce ve duygularına dayanan öznel cümlelerdir.

Ben şiir yazmayı severim

Arkadaşımın resmini çok beğendim.

Gürültülü ortamdan hoşlanmam.

Güneşli havayı çok severim.

Yüzme, futboldan daha eğlencelidir.

ÖZNEL KELİMESİNİN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANILMASI

Öznel kelimesinin cümle içerisindeki kullanım şekline aşağıda yer alan cümle örnek verilebilir.

Bence bunu düşünelim ve ortaya çıkacak öznel davranışımızı içtenlikle dile getirelim.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title