Haberler

Mevlüt Mert Altıntaş Neden Öldürüldü?

Güncelleme:

Mevlüt Mert Altıntaş neden öldürüldü sorusunun cevabı merak ediliyor. Mevlüt Mert Altıntaş, Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında vurdu. Peki Mevlüt Mert Altıntaş neden öldürüldü? İşte detaylar...

Mevlüt Mert Altıntaş Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'u vurdu. Mevlüt Mert Altıntaş neden öldürüldü sorusunun cevabı merak ediliyor. Güvenlik kaynakları, suikastçı polis Altıntaş'ın vurularak öldürülmesinin gerekçesini, 'yaralı büyükelçiye acil müdahale edebilme' olarak açıklıyor. Ankara'da dün akşam meydana gelen ve dünyayı sarsan suikast sonrası herkes 'Rus Büyükelçi'yi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş neden sağ yakalanmadı?' sorusunu soruyor. Güvenlik kaynakları, bu durumu şu şekilde açıklıyor: "Yakın mesafeden kurşunların hedefi olan Büyükelçi yaralıydı ve kan kaybediyordu. Saldırgan da elinde silahlıyla olay yerinden ayrılmıyordu.

"YARALI ELÇİYE HEMEN MÜDAHALE İÇİN SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a hemen müdahale edilebilmesi için saldırganın etkisiz hale getirilmesi gerekiyordu. Çünkü kurşun yaraları nedeniyle kan kaybeden Karlov'un hemen hastaneye kaldırılması gerekiyordu."

"BENİM BURADAN ANCAK ÖLÜM ÇIKAR"

Suikastçi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş "Benim buradan ancak ölüm çıkar" diye bağırmıştı.

SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ MEVLÜT MERT ALTINTAŞ

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u suikasti düzenleyen saldıran Mert Altındaş'ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüstü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı. Polis memuru Altıntaş'ın polis okuluna girdiği dönemde Eğitim Daire Başkanlığı'nın FETÖ üyelerinin yönetiminde olduğu, ayrıca Mert Altıntaş'ın eğitem gördüğü dönemde ve sonrasında bağlantıda bulunduğu alt, üst ve kendi devresindeki emniyet personelinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Mert Altıntaş'ın ise FETÖ içerisinde uyuyan hücre gibi değerlendirildiği ileri sürüldü.

ANNE VE KARDEŞİ GÖZALTINDA

Manisalı olan Mert Altıntaş'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan annesi ile kız kardeşinin, olayın hemen ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Anne ile kızkardeşinin gözaltına alındığı belirtilirken, ailenin oturduğu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak'ta evlerinde ise polis arama çalışması başlattı.

RUS BÜYÜKELÇİ'NİN KATİLİ FİRARİ FETÖ'CÜNÜN EVİNDE KALIYORMUŞ

Rus Büyükelçi suikastinde FETÖ şüphesi büyüyor. Katil Mevlüt Mert Altıntaş'ın Today's Zaman'ın Ankara temsilciliğini yapan firari FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'un evinde kaldığı tespit edildi. Rus Büyükelçi'ye suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'la ilgili önemli detaylar ortaya çıkıyor. Katilin, daha önce Today's Zaman'ın Ankara temsilciliğini yapan firari FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'un evinde kaldığı tespit edildi. Ankara Çankaya'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Rus Büyükelçisi'ne düzenlenen saldırının ilk görüntülerini Hürriyet foto muhabiri Haşim Kılıç paylaştı.

"HALEP'İN İNTİKAMINI ALACAĞIZ!"

Saldırgan Türkçe olarak "Halep'in intikamını alacağız, ben de sizde buradan sağ çıkamayacaksınız!" diye bağırdığını olay yerinden görgü tanıkları anlattı.

ANDREY KARLOV SUİKASTI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Rus Dışişleri Büyükelçi Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırı sonrası havaya ateş açıp içeriyi boşaltan saldırgan polisin düzenlediği operasyonla öldürüldü. Görgü tanıkları takım elbiseli saldırganı koruma sandıklarını söyledi. Olay sırasında 3 kişinin de hafif şekilde yaralandığı belirtiliyor.

BÜYÜKELÇİ KARLOV'A DEVLET MADALYASI VERİLECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikasta uğrayan Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un devlet madalyası ile ödüllendirilmesi için Dışişleri Bakanlığına talimat verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un görev başındayken hayatını kaybettiğini belirterek, büyükelçinin devlet madalyası ile ödüllendirilmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini söyledi.

"İYİ İLİŞKİLERE YÖNELİK PROVAKASYON"

Rusya'nın başkenti Moskova'da konuşan Putin, Karlov'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevabın, terörizme karşı savaşı güçlendirmekten geçtiğini vurgulayan Putin, "Söz konusu saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Türkiye ile bu cinayetin arkasında kimlerin olduğunu araştıracağız. Bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde anlaşmaya vardık. Rusya olarak bu saldırının arkasında kimin olduğunu öğrenmek zorundayız." dedi.







Kaynak: Haberler.com / Gündem

Vladimir Putin Mert Altıntaş Rusya Gündem Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title