Haberler

Kültürleşme nedir? Kültürleşme ve kültürleme ne demektir?

Güncelleme:

Kültürleşme nedir? Sorusu son zamanlarda insanlar tarafından oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Kültürleşme kavramı insan ve toplum için önem arz eden kelimeler arasında yer almaktadır. Peki Kültürleşme nedir? Kültürleşme ve kültürleme ne demektir?

Kültürleşme, günümüzde birçok farklı kültürler tarafından gerçekleşerek yeni sentezler çıkarmıştır. Kültürleşmenin sonucunda ortaya çıkan bu sentez uyum ile sonuçlanmaktadır. Ayrıca kültürleşme, kültürel ve psikolojik bir değişim sürecidir de diyebiliriz. Peki Kültürleşme nedir? Kültürleşme ve kültürleme ne demektir?

Kültürleşme, bir toplumun alt kültürlerinden veya farklı toplumlardan koparak gelen insan ve insan gruplarının karşılaşması sonucunda oluşan etkileşim ile asıl kültür ve alt kültürlerde bulunmayan, uyum ile sonuçlanan kültürel ve psikolojik değişim sürecidir. Kültürleşme, birey düzeyinde kültürleşme ve grup düzeyinde kültürleşme olarak iki farklı şekilde gerçekleşebilmektedir. Bireyin uyumu kültürleşme sürecinin bir sonucu olarak değerlendirilmektedir.

Kültürleşme, herhangi bir kültürün kişiye karşı zorla dayatılması ile gerçekleştirilemez. Kültürleşme durumu, kişinin toplumsal ve ekonomik düşünsel gelişmelerinin oluşmasıyla gerçekleşmektedir.

KÜLTÜRLENME ÖRNEKLERİ NELERDİR?

Kültürlenme için örnek vermek gerekilirse bu durum göçmenler için geçerli olabilmektedir. Örneğin bir göçmen vatandaş veya vatandaşlar tek bir kişi halinde ya da grup halinde göç ettiğinde bu kişiler yeni bir kültür tanıyarak o kültür ile karşılaşmaktadır. Kişi veya kişiler karşılaştıkları kültür ile birlikte kendi kültürlerini sentezleyerek daha önce oluşmamış bir kültürün oluşumuna sebebiyet vermektedir.

Bir başka örnek vermek gerekirse, yeni evlenen iki farklı bireyin zaman içerisinde eşinin hal ve hareketlerini, kültürünü, düşüncelerini benimsemesi durumu örnek verilebilmektedir.

Kültürleşme nedir? Kültürleşme ve kültürleme ne demektir?

KÜLTÜRLEŞME'NİN FAYDALARI NELERDİR?

Kültürlenme yaşayan kişi kültür zenginleşmesi yaşar.
Kültürlenme yaşayan kişi tecrübeleriyle ve yaşadıklarından yola çıkarak hoşgörü sahibi olur.
Kültür farkı ile oluşan sorunlara, başka kişilerin yaşadığı kültür sorunlara önyargısız bir şekilde yaklaşır.

KÜLTÜRLEME NEDİR?

Kültürleme, henüz yeni doğan bir bireyin hayatı boyunca toplumun istek ve arzularına göre hareket ederek eğitilmesi durumudur. Bu eğitim sadece okul hayatında gerçekleşen eğitim değil, çocuğun doğumundan itibaren bireye öğretilen herhangi bir bilgi şeklinde olabilir. Ayrıca çocuğun büyüklerinden gördüğü hal ve hareketleri kendine örnek alması, benimsemesi durumu da kültürlemedir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title