Haberler

KHK ile İhraç Edilen Spikerler Tam Liste! KHK ile Kapatılan Basın Kuruluşları

Güncelleme:

KHK ile ihraç edilen spikerler kimlerdir? KHK ile TRT'den kaç spiker ihraç edilmiştir? KHK ile 9 basın kuruluşu kapatılmıştır. Hangi basın kuruluşları kapatılmıştır? İşte ihraç edilen spikerlerin isimleri...

KHK ile 9 basın kuruluşu kapatılmış, 45 TRT spikeri ihraç edilmiştir. 15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü OHAL kapsamında yayımlanan 677 ve 678 sayılı iki yeni kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'ndan da (TRT) 45 kişi ihraç edildi. Spikerler Ayşen Yılmaz, Muhammet Taha Can muhabirlerden Yavuz Şimşek, Selim Doğan, Mehmet Ceyhan, Celal Çeşitçioğu 677 sayılı kanun hükmünde kararnameyle görevlerinden ihraç edildi. Kararnameye göre "terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı" olduğu iddiasıyla 550 dernek, 9 basın yayın kuruluşu ve 19 özel sağlık kuruluşu kapatıldı.

KAPATILAN BASIN KURULUŞLARI

İHRAÇ EDİLEN BASIN ÇALIŞANLARI


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title