Haberler

Gmail şifresi nasıl değiştirilir? Gmail ve E-posta şifremi unuttum ne yapmalıyım? Gmail şifre değiştirme!

Dünyanın en çok kullanılan ve hergün binlerce kişinin aktif olarak kullandığı Google arama moturunun kullanıcılarına ücretsiz olarak kullanma imkanı sunduğu Google Mail yani bilinen ismiyle Gmail, uzun süre giriş yapılmaması ya da çalınmaya karşı oluşturulan şifreler zamanla unutulabiliyor. Bu ve benzeri durumlardan dolayı birçok kullanıcı internetten " gmail şifremi unuttum ne yapmalıyım? Gmail şifremi hatırlamıyorum ne yapmalyım? Gmail şifre değişimi" gibi soruların cevaplarını aramakta.

Hergün yüzbinlerce kişinin kullandığı Google arama moturunun ücretsiz kullanıcıların hizmetine sunduğu gmail şifreleri birçok kişi tarafından unutulmakta. "Gmail şifre değiştirme" ve "Gmail şifremi unuttum ne yapmalıyım?" gibi soruların cevapları internet kullanıcıları tarafından en çok aratılan sorular arasında yer almakta. Gmail şifresi değiştirme ve gmail hesabına giriş ile ilgili detaylı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz. Bulunduğumuz öneriler sayesinde şifrenizi güvenlik nedenleriyle değiştirebilir, unuttuysanız sıfırlayabilirsiniz.

GMAIL ŞİFREMİ UNUTTUM, NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Bilgisayar üzerinden hesaba erişmek için;

Gmail ana sayfaya ilerleyin giriş yapma kısmının alt kısmında yer alan "şifrenizi mi unuttunuz" bölümüne tıklayın. Eğer hesabınız telefon ya da tablet gibi bir yerden daha önce giriş yapılmış ise bu cihazlar üzerinden gelecek onay ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Ancak bu yolu denemek istemiyorsanız "başka bir yöntem dene" seçeneğine tıklayabilirsiniz.
Eğer gmail adresiniz herhangi bir cihaz üzerinde açık değil ise hesabınıza referans olarak gösterdiğiniz başka mail adresiniz varsa buraya yollayabileceğiniz doğrulama koduyla gmail adresinize giriş yapabilirsiniz.
Başka bir mail adresinizi hesabınıza tanımlamadıysanız tekrar "başka bir yöntem dene" seçeneği ile karşınıza telefon ile doğrulama yöntemi çıkacaktır. Numaranın size ait olduğundan emin olmanız halinde göndereceğiniz mesaj ya da çağrı ile size iletilecek doğrulama kodunu açılan sayfadaki boşluğa girerek hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Telefon üzerinden hesaba erişmek için;

Bilgisayar'dan farklı seçenek olarak size ilk seçenekte hatırladığınız son şifreyi sorması eğer daha önce girdiğiniz bir şifreyi hatırlıyorsanız gmail hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Gmail şifremi unuttum, nasıl değiştiririm? Gmail şifresi nasıl değiştirilir? İşte gmail şifre değiştirmek için yapmanız gerekenler

GMAİL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Bilgisayar üzerinden şifre değiştirmek için;

Google hesabınızı açın, Oturum açmak gerektirebilir. Profil resminize tıklayın alta doğru açılan sekmede "Manage your Google Account" ya da "Google Hesabınızı yönetin" bölümüne tıklayın. Açılan sayfada "Güvenlik" bölümüne tıklayın. Ardından "Google'da oturum açma" bölümünden "şifre" bölümüne tıklayın bu bölümde sizden tekrar mevcut şifrenizi girmenizi isteyecek. Şifrenizi doğru girmeniz halinde yeni şifre oluşturma sayfası gelecek ve yeni şifrenizi girebileceksiniz.

Android ve İOS üzerinden şifre değiştirmek için;

Google hesabınızı açın, Oturum açmak gerektirebilir. Profil resminize tıklayın alta doğru açılan sekmede "Manage your Google Account" ya da "Google Hesabınızı yönetin" bölümüne tıklayın. Ayarlar sayfasına geldiğinizde sağa doğru kaydırarak "Güvenlik" bölümüne ve burada "Google'da oturum açma" bölümünden "Şifre" bölümüne tıklayın. Bu bölümde mevcut şifrenizi tekrar girmenizi isteyebilir. Mevcut şifrenizi girdikten sonra yeni şifre sayfası açılacak burada yeni şifre belirleyebilirsiniz.

Gmail şifremi unuttum, nasıl değiştiririm? Gmail şifresi nasıl değiştirilir? İşte gmail şifre değiştirmek için yapmanız gerekenler

GMAİL HESABININ ÇALINMASINA NASIL ENGEL OLUNUR?

Teknolojinin gelişimini sürdürmesiyle birlikte hemen hemen her yerde mail adreslerimiz alınmakta ve kredi kartı, ekstreleri, özel bilgiler, iş yeri ve hastanelere kadar birçok yerde mail adreslerimiz kullanılmakta. Bu kadar şahsi bilgiye sahip olan mail adreslerimizi çalınmaya karşı mutlaka korumaya almamız gerekmekte.

Hesaplarınızın çalınmasına engel olmak için yapmanız gerekenler ise öncelikle Gmail hesabınızı mutlaka başka bir mail adresine bağlayın bu sayede olası bir referans ya da doğrulama kodu istenmesi durumunda diğer adresiniz üzerinden kolaylıkla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca telefon numaranız ile gmail adresinizi bağlamanız doğrulama kodlarının direkt olarak telefon numaranıza mesaj ya da çağrı şeklinde gelmesini sağlayacak bu nedenle şifre değişimi ve olağan dışı girişlerin mesajını almanız sağlanacaktır.

Bunun haricinde iki faktörlü doğrulamayı açarak şifreyi doğru girseniz bile telefon üzerinden onay vermeniz gerekecek ve çalınmaya karşı ekstra güvenlik sağlayacaktır.

Bütün bunların dışında Gmail şifrenizi kimseyle paylaşmamanız ve güvenliği zayıf ortamlarda bilgisayarda oturumların açık bırakılmaması hesabınızın çalınmasına engel olacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cep Telefonu Cep Telefonu Bilgisayar Bilgisayar Google Google Google Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title