Haberler

Dul ve yetim maaşı alanlar ne kadar ikramiye alacak? 5 bin TL ikramiye sonrası dul ve yetim maaşında hisseli hesap

Dul ve yetim aylığı alanlar emekli maaş zamlarından ve ikramiye katkısından faydalanabiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik tek sefere mahsus 5 bin TL ikramiye ödeneceğini duyurmuştu. Dul ve yetim aylığı alanlar da bu ikramiyenin ne kadar alacağını merak ediyor. İkramiye hisseye göre bölünüyor.

Dul ve yetim maaşlarına ikramiye ne kadar? Dul ve yetim aylığı alanlar 5 bin TL ikramiyeden faydalanabilecek. Milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. Tek sefere mahsus ödemeden dul ve yetim maaşı alanlar da faydalanabilecek.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA 5 BİN TL İKRAMİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin TL ikramiye müjdesinden sadece çalışmayan emekliler faydalanabilecek.Dul ve yetimler hisseleri oranında bu haktan yararlanabilecek. Hisse oranında ödeme şu şekilde yapılacak:

Yüzde 75 ölüm aylığı alan bir kişiye 3 bin 750 lira ikramiye yatacak. Yüzde 50 hisseye sahip bir kişi ise 2 bin 500 lira ikramiyeden faydalanabilecek. Yüzde 25 hisse alana ise 1.250 TL ödeme yapılacak.

BAŞVURU YAPILMASINA GEREK YOK

Emeklilerin ikramiyeleri için bir başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. Ödemeler otomatik olarak emekli maaşı alınan hesaba yatırılıyor.

KİMLER 5 BİN TL İKRAMİYE ALAMAYACAK?

Fiilen çalışmayan emekliler şu anda herhangi bir yerde sigortalı halde çalışmayan emeklileri kapsıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'a göre, esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeyi alamayacak.

SADECE ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE YATACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayla emeklilere müjdeli haberi duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kabine toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen Bu ödemeler, Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek inşallah o zaman da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. 12.2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen bu kararın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Tahsin Erkin Erk - Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Gündem Ekonomi Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title