Haberler

Çökertme Kebabı nedir, nasıl yapılır? Çökertme Kebabı hangi yöreye ait, tarifi ve malzemeler

Güncelleme:

Dün MasterChef Türkiye yarışmasında yarışmacılar çökertme kebabı yaptı. Lezzetli yemeklerimizden olan çökertme kebabı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir detaylar haberimizde.

Çökertme kebabı, Masterchef yarışmasında yapılmasının ardından gündeme geldi. İzleyiciler çökertme kebabının nasıl yapıldığını, kebap için gerekli malzemeler nelerdir hepsini merak ediyor. Peki çökertme kebabı nedir, nasıl yapılır, tarifi nedir, hangi yöreye aittir?

ÇÖKERTME KEBABI NEDİR?

Çökertme kebabı Türk mutfağından bir et yemeğidir. Yapılışı için kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle Bodrum civarında bulunur, o yöreye aittir. Kimyon, pul biber, soğan, kekik ve benzer malzemeler de kullanılabilir.

ÇÖKERTME KEBABI HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Çökertme kebabı Türk mutfağından Muğla, Bodrum, Milas bölgesine ait bir yemektir. Genel olarak Ege bölgesinde meşhur olmuş bir kebap çeşididir. Çökertme kebabı, "Bodrum Kebabı" olarak da bilinir. Yöre olarak Muğla şehrine ait bir yemek türüdür.

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR? YEMEK TARİFİ

Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve rendeliyoruz. Patatesleri, nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletiyoruz. Akabinde sudan çıkartıp güzelce süzüyoruz, yağda kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Sonrasında yoğurdu su ile biraz açıyoruz ve içerisine sarımsakları katıyoruz.İsteyenler 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edebilir. Sonrasında sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.

Ardından bifteklik olarak etlerimizi inceltiyoruz ve doğruyoruz. Sonrasında yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartıyoruz. Tavadan alıp ince ince tekrar doğrayıp tekrar kızgın yağa atıp kavuruyoruz. Sonrasında üzerine bir miktar baharat ve tereyağı ekliyoruz. Kavrulunca da önceden hazırladığımız patates ve yoğurdun üzerine ilave ediyoruz.

Çökertme kebabımız hazırdır. Afiyet olsun...

Çökertme Kebabı nedir, nasıl yapılır? Çökertme Kebabı hangi yöreye ait, tarifi ve malzemeler

ÇÖKERTME KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Eti için gerekli malzemeler;

300 gram dana bonfile

2 kaşık sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Et marinasyonu için gerekli olanlar;

2 tane soğan (Bir tanesi rendelenecek)

½ (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

½ (yarım) bardak süt

1 bardak soda

1 kaşık tereyağı

Domates sosu için gereken malzemeler;

2 kaşık tereyağı

½ (yarım) kaşık pul biber

1 domates (rendelenmiş)

Patatesi için gerekli olanlar;

2 tane patates

1,5 bardak ayçiçeği yağı

Servisi için:

4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sarımsaklı Bodrum Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title